Devotionale

Secretul de a fi fermecӑtor

Unul dintre acești „oameni fermecători” poți fi tu, cel ce citești aceste rânduri, sau pot să fiu eu, care le scriu. Personal îmi doresc să fiu fermecătoare și aș vrea să vă aduc aminte ce spune împăratul Solomon despre a fi ,,fermecător” – ,,Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui”  (Proverbe 19:22). Crezi că este greu să fii fermecător ? Să fii plin de bunătate? Poate te-ai străduit mult să te îmbraci cu haine frumoase, să te aranjezi cât mai frumos, sau alte lucruri care crezi că ar ajuta să te facă fermecător și nu te-ai gândit că nu aceste lucruri te fac fermecător.

Un înțelept spunea: ,,Bunătatea întrece frumusețea”. Cu siguranță ai întâlnit oameni care datorită aspectului fizic nu erau deloc atrăgători, nu erau frumoși, dar datorită sufletului lor mare ,,al bunătății” lor nu ai rezistat să nu îi îndrăgești.  Tot la fel ai întâlnit oameni frumoși, și când ai început să-i cunoști ai realizat că nu au nimic fermecător în ei, lipsindu-le bunătatea.
,,Bunătatea este limbajul pe care surdul îl poate auzi și orbul îl poate vedea” – Mark Twain.  ,,Bunatate” se exprimă greu în cuvinte pentru că exact cum spune Mark Twain, nu o vezi și nu o auzi, dar știi că există în persoana care o are. Am văzut că în luna decembrie oamenii arată bunătate mai mult decât în celelalte luni din an. Să fie asta doar pentru că e ultima lună din an și încearcă să recupereze bunătatea care ar fi trebuit să o arate de-a lungul anului?
Eu cred că ,,bunătatea” care este una din roadele Duhului Sfânt ar trebui să rodească în fiecare zi din an în viața noastră, să fim fermecători tot timpul, și acesta va fi un câștig pentru noi în primul rând, apoi pentru cei din jur.  Solomon spune ,,cine urmărește neprihănirea și bunătatea, găsește viață, neprihănire și slavă” (Proverbe 21:21).

Dorind să ai bunătate în viața ta tot timpul, vei avea; viață din belșug, vei fi neprihănit și vei fi respectat pentru ceea ce ești, într-un alt mod spus vei deveni ,,fermecător”.

Un alt înțelept spunea ,,bunătatea este o floare, este o esență a vieții morale, semn că suntem rupți dintr-o lume nepământească”.  Chiar dacă tot ce ne înconjoară ne îndeamnă spre a fi răi și mulți zic ,,e o prostie să fii bun”, sădește această floare în viața ta, adică bunătatea,  și ajut-o să crească în fiecare zi. Trăind în această lume plină de răutate, pe toate planurile este nevoie de cât mai mulți ,,oameni fermecători” plini de bunătatea lui Dumnezeu.  Tu, cel ce ai citit aceste rânduri, doresc să fii unul dintre ei.

FII ȘI RĂMÂI FERMECĂTOR!

 Autor: Rodica Pele

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button