Rugӑciune pentru creṣtinii persecutaţi din Afganistan

0
745

Afganistanul este o ţară puternic afectată de războaie, cu o înaltă rată a criminalităţii, de insecuritate şi de inabilitate a guvernului recent ales de a asigura pacea şi autoritatea legii în întreaga ţară. Cea mai mare problemă a afganistanilor este cauzată de lupta dintre grupurile musulmane extremiste,  generată de dorinţa pentru putere şi de interesul pentru a controla piaţa armelor şi a drogurilor.

Deşi nu există o lege care să-i condamne pe creştini, aceştia sunt persecutaţi de propriile familii sau de vecini, în timp ce poliţia şi reprezentanţii autorităţilor se fac că nu-i observă.

Un tânăr care s-a întors la Dumnezeu a fost ars de viu de către ceilalţi membri din familia sa, iar un grup de musulmani radicali au bătut cu sălbăticie un bărbat, pentru că acesta a împărtăşit Evanghelia unui grup de musulmani. Un alt creştin a condus un grup dintre prietenii săi la Hristos, iar doi dintre aceştia, când au fost descoperiţi că sunt creştini, au fost omorâţi de membrii propriilor familii.

La începutul lunii septembrie 2010, un creştin de origine britanică, care lucra în cadrul unei misiuni umanitare, a fost răpit şi omorât, fără ca forţele ONU să poată interveni.

Rugaţi-vӑ pentru:

  • pace şi stabilitate în Afganistan;
  • familiile celor ce au ajuns să-L cunoască pe Domnul;
  • soldaţii şi lucrătorii străini angajaţi în misiunile din Afganistan.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.