Blasfemie: Isus Hristos bea bere şi fumează

0
218

Creştinii din statul indian Meghalaya, situat în nord-estul Indiei sunt foarte revoltaţi după ce au descoperit o imagine care Îl înfăţişează pe Isus Hristos tinând într-o mână o cutie de bere şi în cealaltă o ţigară.

Controversata imagine care înfăţişează chipul lui Isus Hristos tinând o cutie de bere într-o mână şi o ţigară în cealaltă mână, a fost descoperită într-un manual de caligrafie destinat şcolilor primare din India , ea fiind utilizată pentru a ilustra litera “I” din cuvântul “Idol”.

În această ţară, creştinii reprezintă doar 2,3% din populaţia de peste 1 miliard a Indiei, populaţie majoritar hindusă. “Suntem profund mâhniţi de portretul ofensator la adresa lui Isus. Condamnăm lipsa de respect a editurii faţă de religii”, a declarat arhiepiscopul catolic indian Dominic Jala. De asemenea Biserica Catolică indiană a interzis toate manualele publicate de editura Skyline Publications.

Ministrul Educaţiei, Ampareen Lyngdoh, a declarat că statul ia în considerație un proces împotriva Skyline Publications, compania care a editat manualul, iar poliţia a început deja o anchetă pentru descoperirea proprietarului editurii Skyline Publications, al cărei sediu este la New Delhi, acesta fiind urmărit pentru ofensă la adresa sentimentelor religioase.

Editura a început deja retragerea manualelor şcolare şi totodată şi-a cerut scuze publice pentru imaginea ofensatoare, însă propietarii editurii nu au explicat scopul în care a fost publicată imaginea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.