Editoriale

Cei mai buni dintre oameni sunt doar cei mai buni dintre oameni

Eclesiastul 10:1-3 ¨Muştele moarte strică şi acresc untdelemnul negustorului de unsori; tot aşa, puţină nebunie biruie înţelepciunea şi slava. Inima înţeleptului este la dreapta lui, iar inima nebunului la stânga lui. Şi pe orice drum ar merge nebunul, peste tot îi lipseşte mintea şi spune tuturor că este un nebun!¨

Câţi dintre noi îşi aduc aminte că Solomon a condus în mod magnific Israelul timp de mai mulţi ani? Ne amintim de faptele sale de nebunie şi Solomon spune că acesta este modul în care este rezumată viaţa omului. Ne amintim răul pe care l-a făcut cineva, dar nu şi binele. Este posibil să spulberi reputaţia cuiva printr-o simplă ridicare din umeri, dar nu-i poţi niciodată distruge caracterul. Caracter înseamnă ceea ce este un om; reputaţie – ceea ce cred alţii că este el.

¨Adesea, o prietenie posibil lungă şi splendidă a fost ruinată prin ingeniozitatea activă a unora de a pune porecle.¨ Întâlneşti un om şi îl rezumi într-o frază. Probabil au existat unele şanse să-ţi devină prieten, dar de-acum nu-ţi va mai fi niciodată prieten. Acest gen de deşteptăciune ruinează posibilitatea prieteniei.

Suntem din nou predispuşi să pierdem capacitatea de a distinge între ceea ce este corect şi ceea ce este greşit şi să ne scuzăm zicând: O, da, există totdeauna ceva în plus.¨ Se ascunde atâta bine în tot ceea ce este mai rău în noi şi atâta rău în tot ceea ce este mai bun în noi, încât nu se cuvine să vorbim despre ceilalţi.¨

Chiar dacă ştii că cei mai buni dintre oameni nu sunt decât cei mai buni dintre oameni, ţine de calibrul moral să tinzi spre ceea ce cunoşti tu mai înalt şi să-ţi aminteşti că ¨nimeni nu este mai bun decât unul singur: Dumnezeu¨. ¨Inima înţeleptului este la dreapta lui, iar inima nebunului la stânga lui.¨ Inima înţeleptului îi ghidează deciziile gândirii; nebunul ia o decizie, iar inima se târâie după el.

Când îţi pui nădejdea în oameni, fie că este vorba despre un guvern sau despre un sergent de instrucţie, nu uita că nu există persoană perfectă.Vei găsi greşeli şi păzeşte-te de capcana de a-ţi aduce aminte numai lucrurile rele făcute de cineva. Cu toţii suntem făcuţi la fel.

Oswald Chambers, Umbra mâinii Lui

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button