BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Irak

Irakul este ţara pe teritoriul căreia au înflorit marile civilizaţii: Sumeriană, Babiloniană şi Partană. Cu toate aceastea, Irakul a avut o istorie zbuciumată încă din timpurile biblice. Războaiele recente au făcut însă ca viaţa creştinilor să fie mult mai complicată. În anumite zone, aceştia îndură o persecuţie severă, iar în altele, se bucură de o tot mai mare libertate pentru evanghelizare.
Deşi luptele dintre facţiunile musulmane au deturnat uneori atenţia le la slujirile creştinilor, numai anul trecut au fost bombardate mai multe biserici. Iar din 2003 există un mare exod al creştinilor din Irak spre ţările vecine sau spre America.

Cei ce au rămas în ţară înfruntă însă nu numai greutăţile cauzate de război, ci şi împotrivirea musulmanilor radicali. În acest timp de haos, multe biserici şi-au închis uşile, iar în aprilie 2009, trei creştini au fost omorâţi si mulţi alţii au fost răniţi într-un atac îndreptat împotriva credincioşilor din Kirkuk.

Într-un alt atac, musulmanii radicali au frânt gâtul unei femei creştine şi al fiicei acesteia, doar pentru faptul că au fost descoperite citind Biblia. Pe 31 octombrie 2010, grupuri extremiste musulmane au atacat o biserică creştină în timpul slujirii de duminică dimineaţa, omorând 58 de credincioşi şi rănind pe mulţi alţii.

Rugaţi-vă pentru:

  • credincioşii ai căror biserici au fost distruse;
  • bisericile care şi-au încetat slujirile;
  • încetarea atacurilor armate împotriva creştinilor.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button