DevotionaleMesaj Biblic

Plan de viaţă cu bătaie lungă

familie fericitaDeparte de mine gândul să mă las îngropată în depresie. O viaţă am şi vreau să-mi împlinesc toate visele. Vreau o căsnicie fericită, copii talentaţi, sănătate şi bani să mă pot bucura de viaţă, o slujbă care să-mi ofere satisfacţie şi posibilitatea de a lăsa ceva în urma mea pe lumea asta. Ştiu exact ce vreau. Ca  nebunul bogat, îmi fac planuri să dărâm tot şi să construiesc mai mare, ca să depozitez mai mult. Am calculat, am plănuit şi voi munci şi voi câştiga. Anul acesta voi merge la schi în Slovacia. Revelionul îl fac la Bucureşti. La vara voi face un tur prin lume şi îmi voi vizita prietenii din Germania, Suedia, Norvegia…
Apoi, după ce îmi duc la îndeplinire planurile pline de mândrie, mă loveşte falsa presupunere că totul s-a realizat prin forţele mele… „doar am muncit pentru asta” …sau… „sunt binecuvântări pe care le merit”… Gânduri frumoase, planuri măreţe cu rădăcina adânc înfiptă în aroganţă şi mândrie. Lucruri bune pe care le doresc (şi nu-i rău), dar greşesc crezând că sunt cele mai bune şi îmi irosesc viaţa urmărind realizarea lor, scăpând din vedere că „nu suntem decât un abur, care se arată puţintel, şi apoi piere”…

Nu gândeşti şi tu la fel ca mine? Nu ai şi tu o mulţime de planuri şi o ditamai lista de scopuri şi ambiţii? Nu-i rău să îţi faci planuri, ci felul în care gândeşti şi vorbeşti despre asta. Ce perspectivă asupra vieţii îţi influentează modul de gândire atunci când îţi făureşti planuri, când pui la cale afaceri? Dumnezeu nu te-a binecuvântat şi nu te-a supradotat numai pentru afaceri, ci ţi-a dat gânduri şi fapte care să reflecte viaţa ta cu El.

Continuă să visezi, fă planuri negreşit, dar ţine cont în tot ce faci de voia Lui în viaţa ta. Dacă Domnul vrea vom trăi, dacă e voia Lui vom face cutare şi cutare lucru… Tot ce vine de la El este cu bunătate şi înţelepciune. Nu lăsa ca îngrijorările să ameninţe credinţa în dragostea şi puterea Lui. Voia Domnului şi deciziile Sale sunt întotdeauna spre binele tău, chiar dăcă uneori sunt dureroase. El răspunde cu grija nevoilor tale. Uneori nu imediat, dar întotdeauna spre binele tău.

Fii plin de siguranţa că El este Cel care îţi guvernează viaţa şi nu norocul, s-a întâmplat pentru că este voia Lui şi nu din cauza duşmanilor, pentru că e decizia Domnului şi nu pentru că te-a răpus boala…. Şi nu uita, timpul  e scurt! Eşti fragil şi trecător… Adu-ţi aminte de asta în tot ce faci! „Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună” – 2 Cor. 9:8.

Florentina Corlan

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Foarte adevarat. In viata trebuie sa mergi pe niste princii. Nu trebuie multe principii, 2-3 sunt de ajuns pentru a intelege viata si a-ti fi mai usor sa treci peste aparentele obstacole. Apreciez articolul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button