BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Arabia Saudită

Arabia Saudită modernă a fost fondată în anul 1932, când familia Saud, a făcut o alianţă cu fondatorul aripei radicale a musulmanismului, Muhammad Abd Wahab, pentru a apăra oraşele sfinte Mecca şi Medina de invazia Otomană. În urma acestei alianţe, Wahhabianismul, o sectă radicală a islamismului, a devenit religia autoritară în Arabia Saudită, iar doctrina Wahhabi a ajuns baza de organizare a grupurilor treroriste Al Queda şi Frăţia Musulmană. Regele Abdullah, care conduce Arabia Saudită în prezent, nu este numai un conducător de stat, ci şi autoritatea care are în custodie cele două moschei Mecca şi Medina.
Politica guvernului Saudit, care finanţează organizaţiile teroriste pentru a răspândi Islamismul radical, a condus la un adevărat război de exterminare, din punct de vedere militar, politic şi religios. Militar fiindcă ei încearcă să însângereze ţările din Vest prin terorism politic, fiindcă împiedică democraţia, dorind să aducă la putere musulmani radicali, iar religios – fiindcă încearcă să înlocuiască crezul şi practicile musulmanilor moderaţi cu cele ale musulmanilor radicali.

În Arabia Saudită nu există nici o clădire a vreunei biserici creştine, guvernul nu recunoaşte nici o altă religie afară de Islam, iar apostazia (convertirea de la Islam la o altă religie) este pedepsită cu moartea. De aceea, cei ce sunt presupuşi a fi creştini, sunt omorâţi cu brutalitate chiar de membrii propriilor familii.

În noiembrie 2010, Al Queda a lansat un program prin care a chemat pe toţi membrii acestei organizaţii care lucrează în armata Sudită, să-şi intensifice lupta pentru a răsturna monarhia din această ţară şi pentru a-i omorî pe creştini şi pe reprezentanţii autorităţilor guvernamentale, pentru ca în acest fel, ţara să fie curăţită de ceea ce o întinează.

Rugaţi-vă pentru:

  • pace şi stabilitate în Arabia Saudită;
  • ocrotirea credincioşilor persecutaţi din Arabia     Saudită;
  • încetarea acţiunilor teroriste.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button