AdolescentiDevotionaleEditorialeFamilie

Zece magneţi pentru ochii bărbaţilor

Întruna din predicile sale, pastorul Al Martin, a enumerat 10 caracteristici, numite cei “Zece magneti” cu privire la modul de îmbrăcăminte in dreptul fetelor şi femeilor.

1. Rochii sau fuste cu crăpături mari
Când ochii unui bărbat văd crăpături care vin până la… sau deasupra genunchiului, el se gândeşte: “O! Încă doar câţiva centimetri şi ce aş vedea?” Aşa lucrează în mintea unui bărbat. Dacă taţii voştrii nu v-au spus lucrul acesta, fiicelor, este adevărat. Dacă voi, bărbaţilor, nu aţi spus lucrul acesta soţiilor voastre, să vă fie ruşine! Stiţi că este adevărat.

2. Rochii sau fuste care se mulează pe fese
Nu ştiu ce cuvânt să folosesc, i-am întrebat şi pe fraţi acest lucru, dar, ce vreau să spun? Cămaşa mea nu se mulează nicăieri pe corpul meu, cu excepţia închieiturii mânecii, probabil care stă fix pe încheietura mâinii. O fustă care se mulează pe fund este o fustă care nu doar stă pe fund, ci se mulează şi mai jos, în spatele coapselor.

3. Orice îmbrăcinte pentru bust, care stă mulat pe piept
Una e când îmbrăcămintea stă lenjer şi îţi acoperă pieptul, iar alta e când stă mulat pe piept, şi ia forma sânilor, separându-i, iar aceasta devine un magnet pentru ochii bărbaţilor.

4. Bluze descheiate, guler foarte larg sau decolteu la îmbrăcămintea pentru bust
John Piper, vorbind unor mii de oameni în Mineapolis era frământat cu privire la această problem şi a postat un articol pe internet intitulat: “Este modestia o problemă în biserică în ziua de azi?” Ascultaţi ce spune Piper: “Gulerele sunt o problem astăzi. Oriunde aş privi… la aeroport, la biserică, decolteele coboară. Unii designeri de modă din lume, comunică femeilor de astăzi că ceea ce trebuie să facă e să desfacă gulerul, să-l lărgească cât mai în jos. Ţineţi minte surorilor! În biserică, de multe ori sunteţi puse în situaţia să vă aplecaţi ca să ridicaţi vreun copil. Apleacă-te şi uită-te în oglindă înainte să pleci de acasă! Ceea ce pare să te acopere bine în timp ce stai drept, nu te acoperă suficient atunci când te apleci să fi îmbrăcată modesc.

5. Un alt magnet pentru ochii bărbaţilor sunt bluzele fără mânecă, cu deschizături largi la subraţ
Te uiţi în jos la rochia ta fără mânecă, şi nu vezi nimic, decât umărul tău, dar dacă are o deschizătură largă la subraţ, un bărbat care stă în spatele tău şi priveşte la amvon, îti poate vedea sutienul, iar mintea lui se va duce acolo unde el nu ar vrea să se ducă. E lipsit de modestie să apari în Casa Lui Dumnezeu în bluze sau rochii fără mânecă şi cu deschizături largi la subraţ. Dacă la subraţ este strâns şi nu va fi o deschizătură, atunci aceasta este o libertate înaintea lui Dumnezeu.

6. Fuste sau pantaloni cu brâul foarte jos
Acesta este stilul făcut faimos de către Christina Aguilera, Britney Spears, Jennifer Lopez, aceste femei “sexy”, care-şi mişcă trupurile în mod încintat pe aşa-zisa lor muzică. Ele au făcut moda asta drăcească cu fustele lor care abia le atârnă pe şolduri.

7. A vedea prin orice fel de îmbrăcăminte
Îmbrăcămintea care nu-ti acoperă lenjeria intimă, astfel încât nimeni să nu ţi-o poată vedea, de asemenea reprezintă un risc. Unele dintre voi ar trebui să aflaţi la ce se întrebuinţează furoul!

8. Fuste şi rochii care sunt prea scurte
E dificil când stai aşezată să te acoperi cum trebuie, iar dacă devii prea concentrată la ceva, într-un loc public, nu-ţi mai ţii genunchii strâns uniţi, şi în scurt timp picioarele se despart puţin, şi oricine care din întâmplare se uită, poate să-ti vadă direct lenjeria intimă. Asta nu e modest! Devine un magnet pentru ochii bărbaţilor. Ascultaţi din nou de Doamna Mahler: “Dacă soseşti în biserică îmbrăcată astfel, încât la sfârşitul programului oamenii, fără să vrea îţi cunosc culoarea lenjeriei intime şi te-au văzut, făcând dansul shimmy în timp ce te străduiai să-ţi tragi sub tine fusta prea scurtă şi prea strâmtă, este deja o mare problemă!” Acest lucru nu pică în standardele biblice: “Vreau ca femeile să fie îmbrăcate cu sfială”

9. Egari, pantaloni sau blugi care se mulează pe fund, pe coapsă şi între picioare (expresia “între picioare” nu e vulgară)
Această expresie “între picioare” nu e vulgară, dicţionarul o defineşte ca fiind locul unde picioarele se unesc cu restul trupului uman, locul sau cusătura unde se unesc cele două părţi ale unei perechi de pantaloni. Poate că cineva dintre voi aţi apărut vreodată cu egari dintr-un material despre care nu e cazul să discutăm acuma ce anume este, însă, ori au spandax în ei, ori sunt dintr-un material care se intinde şi se mulează pe fund şi coboară în jos pe coapsă şi stă strâns lipit de corp, şi habar n-aveţi ce face asta multor bărbaţi când văd asta. Ajungi să atragi tu însuţi privirea lui către cea mai senzuală parte a corpului tău, fără să îţi dai seama, sau mai rar în unele cazuri atunci cand eşti conştientă de acest lucru. Toată zona aceea devine un magnet pentru ochii unui bărbat, apostolul zice iar: “Vreau ca femeile să se îmbrace sfios”

10. Un mijloc şi un spate gol
Tot stilul acesta actual în care îmbrăcamintea de bust coboară şi abia dacă atinge blugii cu turul lăsat. Poţi privi în oglindă şi vei spune: “Sunt acoperită complet”, dar e de ajuns doar, să te întinzi puţin sus după ceva, iar câţiva centimetri din abdomenul tău ţi se vede. E nevoie doar să te apleci puţin şi lumea poate să-ţi vadă spatele, şi de obicei marginea lenjeriei intime. Curăţia motivaţiei nu anulează efectele rochiei tale! Nu sunt unul cu mintea stricată care încearcă să vă lipsească de libertatea voastră creştină, ci sunt un pastor care este hotărât ca în Casa lui Dumnezeu, femeile să apară modest spre Slava Lui Dumnezeu şi spre binele fraţilor preţioşi.
Aşadar, dacă într-un fel sau altul ai păcătuit şi unul din aceşti “Zece magneţi” s-au regăsit şi în dreptul tău, du-te de te pocăieşte cu adevărat şi nu uita căci Dumnezeu te iartă, însă, nu mai săvarşi acest păcat.
Voi Bărbaţilor şi taţilor, ştiţi care sunt magneţii care vă atrag privirea, fi atent la ceea ce poatră soţia/fiica ta! Tu eşti bărbat!? Ia atitudinea şi poziţia unui bărbat şi spune-I drăgăstos soţiei tale: “Draga mea, crăpeul e prea mare”, “Oh, dar, drag…”, “Draga mea, crăpeul e prea mare!”, “Oh, dar, dra…”, “Draga mea, crăpeul e prea mare!!!!!!!”. Cu alte cuvinte, începi frumos şi dulce, iar dacă refuză, I te opui şi-I spui drept în faţă: “Tu nu ieşi din casă cu fusta aia atâta timp cât eu sunt bărbatul tău!” Discuţia s-a încheiat! 🙂

Un material extras din predica Pastorului Al Martin

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

5 Comments

  1. Magneti pentru ochii barbatilor? Stiti de ce e asta, „fratilor” de la conducere? Unde-i infranarea? Ajungem ca si arabii: omoara femei pentru ca sunt violate (a fost un caz recent mediatizat) dar ei umbla la femei oriunde merg.

  2. Mi-a fost foarte greu sa citesc ce scrie mai sus, mai ales la faza cu egarii…care sunt o ispita continua pentru mine…ma atrag intr-un sens foarte animalic, in momentul de fata sunt intr-un proces de schimbare si e foarte greu cu aceste ispite.Sper ca Dumnezeu sa ma vindece de aceasta dorinta animalica.

  3. Foarte bun articolul ! Să nu zică nimeni în ziua judecății ”nu am știut” ! Cineva spunea mai sus ”Dacănu putem face fata unor astfel de “ispite”, cum vom rezista in fata adevaratelor incercari?!” Păi care sunt adevăratele ispite ? Menționeză Biblia de ispite adevărate și altele neadevărate, sau care nu sunt periculoase? Ne credem așa de tari… ! Cine este credincios în cele mai mici lucruri (nu mici, CELE mai mici) este credincios si in cele mari !spune Cuvântul. (Luca 16:10) Domnul Isus spunea că dacă cineva este pricină de cădere pentru altcineva, mai bine să i se lege o piatră de moară de gât și să fie aruncat în mare… !

  4. Intr-adevar este un articol bun,dar eu nu cred (si nici nu am vazut) ca femeile sa vina cu decolteu la Biserica,nici cu fuste prea scurte sau mulate ,sa puste pe ele (desigur mai sunt si exceptii, dar foarte putine).Dar barbatii pentru ce au femei?sa se uite la altele?Nu au o sotie deja acasa?Daca vede cum e imbracat unu si altul, inseamna ca nu e destul de credincios si orice e pentru el o piatra de poticnire.(De exemplu cand e vara, fetele din lume se imbraca cum se imbraca,mai bine zis nu se prea imbraca,ei bine ce fac in oras,cand in biserica observa imbracamintea a unei sau mai multe femei/fete?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button