ExterneStiri

Noul plan de ardere al Coranului de către Terry Jones a fost interzis de către autorităţi

Pastorul extremist Terry Jones, care plănuise să ardă a doua oară cartea sfantă a islamicilor, Coranul, de data aceasta în faţa celei mai mari moschei din Statele Unite, i s-a interzis să mai susţină această acţiune care, spun autorităţile, nu fac altceva decăt să tulbure liniştea publică.

Terry Jones plănuia să protesteze vineri, timp de 3 ore pe o proprietate publică, mai exact în apropiere de Islamic Center of America (Dearbon), unde în prezent se află cea mai mare comunitate de islamici. Liderul islamicilor a spus că pastoral Terry Jones are dreptul să facă acest lucru, cu toate că este complet dezinformat de ceea ce face, însă le-a cerut islamicilor si celorlalte religii să stea departe de protestul lui Jones, deoarece nu sunt interesaţi de o confruntare a afirmat imamul Hassan Al-Qazwni, chiad dacă Jones ar încerca să provoce comunitatea islamică.

Cu toate acestea planul pastorului Terry Jones a fost interzis pentru a se mai pune în aplicare datorită autorităţilor care care au sesizat posibilele urmări de la acest protest, asemănătoare cu cele care au avut loc la prima acţiune a pastorului. Un juriu format din 6 judecători au decis că această faptă a pastorului este o ameninţare la adresa ordinii şi liniştii publice, iar pastoral Jones şi colaboratorul să pastoral Sapp au fost obligaţi la plata unor daune de 1 $ per persoană. Jones şi coaliatul să au refuzat plata sumei impuse de catre justiţie, iar ca urmare au fost încarceraţi; eliberarea lor a fost posibilă doar atunci când au achitat suma de 1 $, aceasta fiind tot în aceeaşi zi.

Ca urmare a acestor acţiuni anti-islamice, justiţia a hotărât ca cei doi portestanţi (Terry Jones şi coaliatul său Sapp) să li se interzică apropierea de central Islamic pe o perioadă de 3 ani.

Deşi cei doi protestanţi s-au plâns de încălcarea dreptului de libertate şi libera exprimare, au fost de asemenea persoane care au protestat gesturile lor, afirmând că asemenea proteste nu au făcut altceva decât să tulbure societatea şi linişte publică.

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

  1. mi se pare corecta decizia instantei… cine e el sa judece, sau sa arda Coranul? cum s-ar fi simtit daca un fanatic musulman ar fi ars o Biblie condamnand crestinismul? ne intoarcem la inchizitie, sa crestinizam oameni cu forta,sau ce? fiecare va raspunde pt el insusi, si pt faptele lui… nu stiu daca el (pastorul) e in masura sa judece pe cineva, sau mai rau, sa dea dovada de rasism si de discriminare religioasa..

  2. Doi cetateni american autointitulati pastori, teoretic purtatori ai cuvantului religiei crestine , iubirii fata de Dumnezeu, promoveaza fatis ura si intoleranta religioasa ,oferind mass-mediei un spectacol „grotesc” prin arderea Coranului, in data de 20 martie. Constat cu stupoare ca vor sa persevereze in idiotenia gandirii lor, incercand sa faca alt gest dement. Bine ca autoritatile americane au inceput sa se trezeasca. Gestul cretin a facut victime pe 1 aprilie in Afganistan. Una din ele, dragul meu verisor Filaret Motco ,om de o aleasa probitate morala si profesionala. Nu pot sa inteleg nici acum , la o luna de la disparitia sa ,cum niste pamanteni se roaga la dumnezeul religiei lor, iar brusc manati de diavol ataca si ucid cu cruzime oameni nevinovati aflati acolo culmea ironiei sa-i ajute. Somnul ratiunii naste monstri!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button