Articole

Păhărelul cu alcool

“Vinul este batjocoritor, băutirile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept.” Proverbe 20.1
“Vai de cei tari când este vorba de băut vin şi viteji când este vorba de amestecat băuturi tari.” Isaia 5:22
Un bărbat distins, care obişnuia să bea în fiecare dimineaţă un păhărel cu alcool, se opri la cârciumă şi ceru să i se dea o ţuică, porţia obişnuită a fiecărei zile. Un om zdrenţuros se apropie de el şi zise:
-Domnule, aţi permite unui tovarăş nenorocit să bea cu dumneavoastră ?
Bărbatul, simţindu-se puţin jignit de familiaritatea arătată de beţiv, îi răspunse cu asprime:
-Nu obişnuiesc să beau cu vagabonzii.
-Nu ar trebui să fiţi aşa de mândru, prietenul meu! Îndrăznesc să spun că şi eu sunt dintr-o familie tot atât de bună ca şi dumneavoastră şi am primit la fel o bună educaţie, şi înainte de a începe să beau, eram tot atât de onorat. Şi acum luaţi aminte la aceste cuvinte: Dumneavoastră vă alipiţi azi de alcool, dar să ştiţi că el vă va aduce în aceeaşi stare în care sunt şi eu acum.

Pătruns de cele auzite, acel distins bărbat lăsă jos păhărelul cu ţuică şi îl privi atent pe omul din faţa lui. Ochii îi erau însângeraţi, faţa buhăită, ghetele îi erau petecite şi hainele murdare.
-Băutura v-a adus în halul acesta ?
-Da, băutura; şi ea vă va face şi pe dumneavoastră la fel, dacă mai staţi lângă ea.
Ridicând păhărelul încă plin cu alcool, vărsă conţinutul lui pe podea şi zise:
-Atunci e timpul să încetez. Bărbatul a părăsit cârciuma pentru a nu mai intra niciodată în ea.
Noi vorbim despre  ororile războiului, şi ele sunt multe: oameni schilozi, văduve, lacrimi, orfani etc. Dar toate acestea sunt ca şi nimic în comparaţie cu ororile şi vaietele victimelor de pe întunecoasa cale a băuturii alcoolice. Băutura a distrus multe case, a adus multă mizerie şi durere, multă sărăcie, crimă, omor, omucidere şi a făcut pe mulţi să se autodistrugă.
Decizia de a părăsi o astfel de cale a morţii nu este pe placul vrăşmaşului sufletelor. El va argumenta în mii de feluri dorinţa după alcool. Aşa-zişii “prieteniii de pahar” vor fi şi mai active în provocările pentru a te alătura din nou în gaşca lor. Şi atunci, ce-i de făcut? Fiecare să vină aşa cum este la Mântuitorul. El singur poate da eliberare.

Sămânţa Bună – România

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button