SocialStiri

Divorţul părinţilor influenţează longevitatea copilului

Efectele negative ale divorţului asupra copiilor au fost confirmate de un studiu iniţiat cu 8 decenii de psihologul Lewis Terman, de la Universitatea Stanford. Studiul a arătat că persoanele provenite din familii destrămate mor, în medie, cu 5 ani mai repede comparativ cu cei ai căror părinţi nu au divorţat.

Psihologii Howard Friedman şi Leslie Martin au reluat, în 1990, munca începută de Terman. Proiectul iniţiat de Terman a avut în atenţie copii în jurul vârstei de 10 ani. Însă, materialele documentare care au rămas în urma proiectului său le-au permis lui Friedman şi Martin să facă un follow-up al studiului iniţial. Cei 2 au studiat cauza morţii acelor copii, din certificatele de deces ale acestora, notează lifesitenews.com.

Concluziile lui Friedman şi Martin au fost publicate în cartea The Longevity Project. Iar una dintre concluziile cercetătorilor a fost că, în cazul copiilor care au fost martori ai divorţului părinţilor, decesul a survenit mai repede. „Divorţul părinţilor rămâne printre evenimentele cele mai traumatizante şi mai dăunătoare pentru copii”, scriu autorii.

Moartea prematură a unuia dintre părinţi nu are efecte atât de devastatoare asupra copilului precum divorţul părinţilor, spun Friedman şi Martin. Autorii susţin că unul dintre factorii care influenţează pozitiv durata vieţii unui copil este creşterea sa într-un mediu stabil, în care se încurajează munca, prudenţa, legăturile cu prietenii şi cu societatea.

Stire preluata de pe www.semneletimpului.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button