Meditatii

Turnul Salvator

Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost. Proverbe 18,10
La 10 octombrie 1813, într-un mic sat din nordul Italiei, s-a născut un băieţel. Mai târziu, el a ajuns un muzician renumit şi dacă iei lecţii de muzică, caută printre cărţile tale ceva ce a fost compus de Giuseppe Verdi.
Lumea era cât pe-aci să piardă ocazia de a asculta frumoasa lui muzică din cauza tragediei care s-a abătut asupra satului lui Giuseppe, când era un prunc. Napoleon, împăratul Franţei, fusese învins în bătălia de la Leipzig de către armatele unite ale Austriei, Prusiei, Rusiei şi Suediei. Soldaţii victorioşi au invadat atunci nordul Italiei, alungându-i pe francezi şi omorând şi mulţi
italieni. Un fermier alergă în grabă spre hanul care aparţinea tatălui lui Giuseppe spre a-l anunţa de pericol. „Sosesc cazacii!” strigă el. Ascundeţi-vă!”
Dl. Verdi fugi pe trepte în sus chemându-şi soţia: „Luiga, vin soldaţii. Ia copilaşul şi du-l în biserică!” D-na Verdi îl înfăşură pe Giuseppe într-o pătură şi o zbughi afară, în timp ce soţul ei a rămas în urmă pentru a ascunde obiectele lui de preţ sub duşumea. Dar biserica era deja plină cu oameni în vârstă, femei şi copii, înghesuiţi cu toţii în jurul altarului.
Căutând în toate părţile un loc mai sigur, unde să se ascundă, d-na Verdi a observat scara care duce la clopotul din turn. Ţinându-l pe Giuseppe strâns la pieptul ei, ea a urcat în grabă treptele şi s-a lipit de zidul micii platforme de sub clopot. Peste bătăile puternice ale inimii ei, a putut să audă zgomotul copitelor cailor căzăceşti. Caii s-au oprit în faţa bisericii şi soldaţii cei cruzi au spart uşa şi au omorât pe toţi cei ce erau acolo. Totuşi ei nu s-au gândit deloc să controleze şi turnul, astfel că Giuseppe şi mama lui au fost salvaţi. Înţeleptul spune că Numele lui Isus este ca un turn. Noi putem să alergăm la El pentru refugiu şi putere. În El ne putem ascunde de aceia care caută să ne nimicească. Când ne împresoară ispita, putem chema Numele Domnului în rugăciune. În clipa în care facem acest lucru, este ca şi când am fi ridicaţi sus, deasupra lumii, într-un turn tare, unde suntem în siguranţă.

Preluat din Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button