ExterneStiri

Creștinii din Japonia s-au unit să-i ajute pe cei ce au suferit în urma cutremurului

Creștinii din toate denominațiile și bisericile din Japonia depun efortul maxim pentru a reduce la minim consecințele cutremurului și tsunami, care s-au abătut asupra țării la 11 martie. ”Planificăm să ne unim forțele și să fim solidari în această luptă, pentru a arăta dragostea și compasiunea, așa cum ne-a învățat Isus Hristos,” au declarat pentru presă liderii bisericilor creștine.

Pe lângă acțiunile Bisericii Catolice și organizației „Caritas,” ce au acordat ajutor, în Sendai s-a inaugurat ”Centrul Creștin de ajutorare a celor ce au suferit de pe urma cutremurului,” condus de Biserica Unită a lui Hristos din Japonia.

Tot în Sendai s-a deschis rețeaua de ajutor umanitar-social ”Mângâierea, Ajutorul și Speranța Creștină,” unde sunt incluse multe biserici evanghelice. Voluntarii acestei rețele împart produse și așternuturi suferinzilor din raionul Fukusima, apr. la 40 km distanță de stația nucleară. Consiliul Național al creștinilor din Japonia, format din anglicani, protestanți și creștini ai altor confesiuni, au organizat campania de ajutorare chiar a victimelor, adică celor care ”au pierdut absolut totul.” La acest consiliu s-au alipit și două biserici luterane.

Zilele trecute Biserica Ortodoxă Rusă a anunțat despre o strângere de ajutorare oferită creștinilor ortodocși din Japonia, iar Asociația femeilor tinere creștine primesc în adăpostul lor pe cei mai slabi și neajutorați, în primul rând copiii și bătrânii.

Să ne unim cu copiii lui Dumnezeu din Japonia pentru a susține țara lor în aceste momente dificile de nenorocire!

Sursa: Moldova Crestina

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button