Articole

Două explozii la centrala nucleară Fukeshima1, 2000 de cadavre descoperite în prefectura Miyagi și o nouă alertă de tsunami în Japonia

În această noapte, două explozii au avut loc la un al doilea reactor, mai precis la nivelul reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima 1.  Explozia s-a produs din cauza acumulării de gaze. Autorităţile japoneze susțin că scurgerile radioactive sunt slabe.

Reprezentanții operatorul Tokyo Electric Power, au anunțat că reactorul nu a fost avariat, relatează BBC News Online.

Yukio Edano, purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, a confirmat informațiile și a declarat că posibilitatea unei scurgeri importante radioactive este scăzută.

Potrivit postul public de televiziune HNK,  Agenția pentru siguranță nucleară, a declarat că incinta care adăpostește reactorul nu a fost afectată.

Deși autoritățile nipone dau asigurări că scurgerile radioactive sunt slabe, unele firme străine au început să îşi repatrieze personalul datorită lipsei de încredere în ceea ce spun autorităţile japoneze.

Potrivit agenției Kyodo, luni dimineața , în două zone de coastă ale prefecturii Miyagi, au fost descoperite aproximativ 2.000 de cadavre, în urma cutremurului devastator şi a valului seismic provocat de acesta. Agenția de presă Mediafax a comentaat faptul că: ”aAceastă descoperire va creşte semnificativ bilanţul victimelor, în condiţiile în care poliţia a confirmat până în prezent 1.647 de morţi şi 1.720 de dispăruţi în zonele afectate din nord-estul şi estul Japoniei.”

Iar pentru ca dezastru să fie ”complect”, o nouă alertă de tsunami a fost emisă luni dimineaţa în Japonia. Potrivit presei nipone, se aşteaptă valuri de 3 metri pe coastele nord-estice, în prefectura Fukushima.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button