AdolescentiFamilie

Despre relaţii înainte de căsătorie

Vreau să abordez un subiect despre care se vorbeşte foarte mult şi îl întâlnim foarte des la tinerii adolescenţi. Muţi dintre voi vă gândiţi şi consideraţi căci dacă ai ajuns la o anumită vârstă poţi face ce doreşti şi îţi poţi întemeia “prietenii”, că acuma e la modă, nu? “-De ce să nu am cu cine ieşi şi eu în oraş cum o fac toţi?” Ei bine, lucrurile în viaţa de creştin stau puţin diferite, însă mai bune decât credeţi.

Să luăm puţin din câteva lucruri pe care s-ar putea întâmpla la o persoană, dacă după ce a avut o relaţie de prietenie cu o anumită persoană pe o perioadă de timp… la o mică neînţelegere totul s-a epuizat. Te trezeşti din somn şi zici “-Ce vis urât am mai visat şi de data asta”; Părerea ta, dar eu zic “-Nu e vis, e realitate”.

Cănd îţi dai seama căci ţie ţi s-a întâmplat acest lucru, vei regreta pentru ceea ce ai facut, dar în acelaşi timp vei căuta să îţi învinuieşti “fostul/a” spunând căci nu a fost aşa de bun/ă ca tine. E şi normal căci pe o perioadă vei simţi că esti ultimul om de pe lume, te vei simţi singur şi nu vei mai accepta unele lucruri. Totul a trecut după un scurt timp, căci ceea ce a fost la tine se numea pasiune, nu dragoste şi din această cauză te vei avânta iar în alt război… Şi asa vei face în continuu până ce vei realiza căci ţi-ai pierdut o parte din viată, fără să te alegi cu nimic, ba încă ai ajuns mai rău. Vreau să spun căci unele persoane din cauza acestor lucruri s-ar putea să le afecteze căsnicia pe viitor, şi anume:

  • Probabil vei avea remuşcări în căsnicie de ceea ce ai facut în trecut, şi nu ai ştiut să preţuieşti timpul pe care l-ai avut la dispoziţie, făcând alte lucruri mai importante;
  • Din cauza multor certuri şi neînţelegeri care le-ai avut în relaţiile din trecut nu va exclude faptul căci şi în familie vor exista neînţelegeri asemenea relaţiilor tale;
  • Vei fi supus/ă riscului de a deveni, după un anumit timp de viaţă, mai insensibil la sentimentele partenerului tău;
  • Şi nu în ultimul rând, nu uita căci tu va trebui să îţi construieşti o familie pentru o viaţă întreagă, nu pentru 2 zile, iar aceasta se face doar cu ajutorul lui Dumnezeu şi pe o temelie puternică construită din post şi rugăciune.

Deci, merită să aştepţi ceea ce a pregătit Dumnezeu pentru viitorul tău!

© Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button