Fii puternic ca un leu!

In Editoriale, Povestiri cu Talc

Cel rău fuge fără să fie urmărit, dar cel neprihănit îndrăzneşte ca un leu tânăr. – Proverbe 28,1
Cele două vase erau inegal înarmate. Vasul de război britanic Serapis avea 44 de tunuri, aruncând 150 kg de metal la o singură lovitură. Vasul American Bonhomme Richard avea 42 de tunuri, aruncând numai 125 kg de metal la fiecare lovitură.
Bătălia a început în ziua de 23 septembrie 1779, la orele şapte şi un sfert seara. Cerul era senin şi luna plină când cele două vase s-au apropiat unul de altul. În curând, cele mai multe tunuri ale vasului american au fost sfărâmate şi mai mult de jumătate din cei 140 de oameni ai lui au fost ucişi sau răniţi.
În interval de câteva minute, vasul Bonhomme Richard avea să se scufunde. Ceva trebuia făcut repede! Comandantul John Paul Jones a ordonat: „Să abordăm vasul inamic. Trebuie să punem stăpânire pe el!” Vasul Bonhomme Richard a navigat aproape de Serapis. Echipajul care a mai rămas pe vasul american a aruncat cârlige de ancorare. „Sunteţi gata să vă predaţi?” a întrebat căpitanul Pearson. „Nu! Tocmai acum încep să lupt!” a răspuns John Paul Jones. Şi s-a aruncat într-o luptă corp la corp. În cele din urmă, o grenadă aruncată printr-un hublon al lui Serapis a pricinuit o explozie teribilă şi a omorât cincizeci de oameni. Căpitanul, nemaiavând tărie să reziste, a predat sabia şi a coborât drapelul. John Paul Jones a câştigat bătălia pentru că a avut curajul să lupte, în ciuda pierderilor aparente.
David a fost un alt bărbat care a fost viteaz în luptă. Lui nu i-a fost teamă să meargă să lupte cu uriaşul, având cu el numai o praştie şi cinci pietricele rotunde. Soldaţii lui Saul au comparat dimensiunile lui Goliat cu cele ale lor, şi s-au simţit foarte mici. David a comparat mărimea lui Goliat cu cea a lui Dumnezeu, şi nu şi-a făcut nicio problemă.
John Paul Jones şi David aveau unele lucruri comune. În comparaţie cu opozantul lor, amândoi erau mici. În ambele cazuri, tăria părea să fi e de partea inamicului. A câştiga într-o astfel de inegalitate părea pentru amândoi imposibil, dar, cu toate acestea, au continuat să lupte. În loc să fugă în disperare, ei au înaintat să înfrunte vrăjmaşul.
Tu şi eu avem nevoie de o astfel de îndrăzneală în lupta noastră împotriva diavolului. Să nu lăsăm niciodată ca mărimea opoziţiei să ne înspăimânte spre a ne supune. Unul singur, dar, cu Dumnezeu, este majoritatea.

© Revista Respiro

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro