ExternePoliticStiri

Ministrul britanic vrea să scoată termenul „creștin” din rezoluția Parlamentului Europei

Rezoluția privind „Situația creștinilor în contextul libertății religioase”, care expune situațiile de omor și discriminare a creștinilor în diferite țări, a fost adoptată la 20 ianuarie 2011. Datele aduse de mai mulți deputați ai Parlamentului European prezentau o realitate tristă cu privire la situația creștinilor prigoniți în Egipt, Nigeria, Pakistan, Iran, Irak și Filipine.

Rezoluția, adresată guvernelor și parlamentelor acestor țări, a fost adoptată cu majoritatea voturilor. Reprezentanții tuturor partidelor politice prezente în Parlamentul Europei au votat pentru această rezoluție.

Totuși, Ministrul Marii Britaniei pentru Afaceri Europene, David Lidington, s-a declarat mai târziu pentru eliminarea cuvântului „creștin” din textul acestei rezoluții.

„Este o zi tristă pentru țara noastră, când un Ministru Conservator se opune menționării creștinilor în textul unei rezoluții internaționale, menite să protejeze și să sprijine minoritățile creștine persecutate și exterminate în masă”, scriu reprezentanții catolicismului în ziarul „The Tablet”.

Autorii Rezoluției solicită explicații din partea lui David Lidington cu privire la decizia luată.

Cu referire la: Moldova Crestina

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button