Articole

Marea zi a judecăţii

“Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii”. (1Corinteni 6:9)

De şi-ar da seama lumea ce înseamnă să fi pierdut pe totdeauna în iadul veşnic! Trebuie tras un semnal ed alarma. Cei pierduti vor fi chinuiţi zi şi noapte, î veci. Acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor. Cea mai grea suferinţa de aici de pe pământ nu poate fi comparata cu ceea ce are Dumnezeu pregătit pentru cei care nu ascultă de Evanghelie. “Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare vesnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui.” (2tesaloniceni 1:9). Unul din lucrurile cele mai grele va fi despărţirea lor veşnică de prezenţa Domnului.

În Matei 25 citim despre pilda talanţilor. Cel care a primit doi talanţi nu a câştigat nici jumătate din cât a câştigat cel care a primit cinci talanţi, şi totuşi I s-a spus: “Bine, rob bun şi credincioş.” Cel care primise doar un singur talant şi l-a îngropat nu a câştigat niciunul. El a fost numit “rob viclean şi leneş”  şi a fost aruncat “în întunericul de afară”, unde “va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.”

Nu trebuie să lucr la fel de mult ca şi cei de lângă noi dacă avem doar un talant, însă îl putem folosi pe cel care îl avem ca să avem roade şi rezultate bune şi bogate. Să-l folosim însă spre slava lui Dumnezeu şi vom auzi: “Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.”

Dumnezeu ne-a iubit atât de mult, încât L-a dat pe singurul Său Fiu să moară pentru noi. Dacă Îl primim ca Mântuitor şi trăim pentru El, putem fi siguri ca nu vom merge în acel loc groaznic, de foc şi pucioasă. Vom fi cu Isus în acel loc slăvit pe care l-a pregătit El pentru noi. Vom fi cu El în veci de veci.

Eli A. Yoder – Stuart’s Draft, VA

Porţile Raiului sunt destul de largi ca să primească pe păcătoşii mântuiţi prin har, dar prea stramte ca să permită păcatul să intre.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button