Pinul…copacul mort

In Meditatii

Văzut de departe, un pin părea încă foarte robust. De aproape însă , îţi dădeai seama ca era mort şi că stătea în picioare numai datorită nenumăratelor tulpini de iederă care îl înfăşuraseră strâns, de la bază până la vârf. Dar într-o dimineaţă, vantul a suflat în rafale violente şi cu trosnet pinul a căzut la pământ, arătând rădăcinile sale moarte şi tarând cu el toată armura de iederă neputincioasă.

Nu este aceasta, imaginea multor oameni? Înfăţişarea lor exterioară dă altora iluzia şi poate chiar lor înşişi că fac faţă greutăţilor cu multă sigurantă şi că se poartă în chip onorabil. Dar în ei nu circulă nicio sevă de adevărată viaţă. Ei sunt rezultatul unei educaţii oarecare, al tradiţiilor sau al religiei şi stau “în picioare” prin singura virtute a acestor obiceiuri impuse. Astfel de persoane au aerul unor oameni de bine, dar nu a oamenilor născuţi din nou.

Într-o zi, într-un fel oarecare, copacul vieţii lor se va prăbuşi, şi ei vor trebui să părăsească această lume. Cum va sta înaintea lui Dumnezeu acela care nu a primit singura viaţă adevărată, oferită prin credinţă în Mântuitorul?

“Omul nu se întăreşte prin răutate, dar rădăcina celor neprihăniţi nu se va clătina.”   (Proverbe 12.3)

Samanta Buna – GBV Romania

elefant.ro

You may also read!

Evanghelistul Billy Graham, şi-a încheiat alergarea pe acest pământ

Cel mai mare evanghelist al secolului XX și-a încheiat alergarea și a plecat în veșnicie la vârsta onorabilă de

Read More...

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro