EvenimenteSocialStiri

Bucuria a inundat străzile Egiptului. Mubarak a demisionat

Acum câteva ore străzile principale ale Egiptului erau aglomerate de mulţimea care mărşăluia în semn de protest, cerând demisia preşedintelui Hosni Mubarak. Câteva minute în urmă vicepreşedintele; Omar Suleiman a anunţat că Hosni Mubarak a renunţat la preşedinţia Egiptului. Strigătele de proteste sau transformat în chiote de bucurie. Milioane de oameni în întreaga ţară celebrează victoria dorită.

Potrivit BBC Bews, televiziunea de stat egipteană a precizat că Hosni Mubarak a transmis responsabilitatea conducerii ţării Consiliului Superior al Armatei. Piaţa “Tahrir” este  “în extaz”, oamenii flutură steagurile şi strigă de bucurie, relatează BBC.

Cum arată Egiptul văzut prin ochii unui român prezent la faţa locului? Din motive de securitate, nu putem da numele, dar persoana în cauză ne spune. “Câteva minute în urmă erau mii de oameni care mărşulai în semn de protesc. Acum toţi strigă “Egiptul e liber, Egiptul e liber”. Puterea a fost predată armatei, ceea ce înseamnă că până la următoarele alegeri ţara va fi condusă de armată. Sincer, nu ştiu ce să aştept de la tot ce se întâmplă. Sper şi mă rog ca aceasta să fie cea mai bună decizie pentru ţară. Eu nu pot să simt cu bucuria lor, pentru că nu am trăit ca ei 30 de ani sub acest regim ca să pot simţi acum cu ei din plin gustul libertăţii. Preşedintele Mubarak nu a condamnat persecuţia creştinilor, a încercat să îi lipsească de putere dar i-a protejat. A menţinut pacea cu statele vecine. Nu au avut nici un război în timpul lui. Nu ştiu de ce poporul nu îl mai vrea. Cred că Dumnezeu ţine totul în control.”Vicepreşedintele Asociaţiei Egiptenilor din România, Mobasher Abdalla a declarat pentru Realitatea TV: “sunt clipe de victorie, mare bucurie, mare bucurie pentru Egipt. Felicitări pentru toţi egiptenii, aceasta este o mare victorie. Dumnezeu este sus, Dumnezeu să ajute poporul egiptean în continuare. Şi noi, egiptenii din România vom fi alături de bucuria celor din Egipt şi vom celebra marea victorie aşteptată peste 30 de ani în faţa Ambasadei Egiptului de la Bucureşti.”

O româncă stabilită de ceva timp în Egipt a declarat pentru acelaşi post de televiziune prin telefon: “Sunt aici implicată în domeniul învăţământului. Nu cred că această schimbare va aduce ceva îmbunătăţiri pentru mine. Cred că ceea ce a adus poporul la această stare este situaţia economică, sărăcia, lipsa locurilor de muncă şi condiţiile de trai la limita existenţei. Acum urmează un proces de tranziţie pentru Egipt, nu cred că îmbunătăţirile vor veni atât de repede. Oamenii se bucură enorm, încerc şi eu să mă bucur pentru ei.”

19:46 În faţa Ambasadei Egiptului din Bucureşti deja sau adunat un grup de egipteni cu tricolorul ţării celebrează victoria de acasă. Aceştia îşi împărtăşesc bucuria împărţind bomboane jandarmilor care păzesc Ambasada Egiptului la Bucureşti 🙂

Urmăriţi LIVE pe: BBC, Realitatea TV.

Sursa: Stiri Crestine.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button