Meditatii

Ultimele zile ale oraşului Pompei

Ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea. Când vor zice: ‘Pace şi linişte’, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei. 1 Tesaloniceni 5,2.3
Ziua de 24 august, anul 79 d.Hr., a început ca oricare altă zi în oraşul roman Pompei. Gospodinele au pregătit micul dejun pentru familiile lor şi au mers la piaţă. Bărbaţii erau pe drum spre locul lor de muncă. Copiii se jucau pe străzi. Nimeni n-a observat ceva ciudat la muntele de cca 1 500 m, care se înălţa din câmpie în spatele oraşului. La ora unu după-masă, a avut loc o puternică explozie care a zguduit oraşul. Oamenii au ieşit în grabă în stradă. Îngroziţi, ei au observat un nor negru care s-a ridicat mult în văzduh şi apoi se părea să cadă înapoi în craterul vulcanului. În curând, a avut loc a doua explozie, mai mare decât cea dintâi. De data aceasta, norul a întunecat cerul întreg şi din el a început să cadă cenuşă şi pietre fierbinţi.
În douăzeci şi patru de ore, oraşul şi treizeci de mii dintre cetăţenii lui au fost îngropaţi sub şaptesprezece metri de cenuşă şi pietre. Puţinii locuitori care au supravieţuit, pentru a povesti despre cele întâmplate, au fost aceia care au fugit din Pompei spre mare, la auzirea primei explozii. Nimicirea neaşteptată, care s-a abătut asupra oraşului Pompei, prezintă un tablou despre ceea ce va fi la sfârşitul lumii. Oamenii îşi vor continua viaţa ca de obicei. Fără îndoială că teatrele, cârciumile şi cazinourile cu jocurile de noroc vor fi pline. În multe cămine, radioul şi televizorul vor transmite obişnuitele spectacole. Poate că programele vor fi întrerupte pentru un anunţ urgent: „Un obiect ciudat din cosmos pare să se îndrepte direct spre planeta Pământ. Venind din direcţia constelaţiei Orion, el apare acum, de dimensiunea unui lat de palmă,
dinspre răsărit.” Ei Îl vor vedea pe Isus Hristos, pe care L-au respins, stând pe tron, înconjurat de îngerii cerului. Îngroziţi, oamenii vor ieşi în grabă pe străzi. Ei vor vedea norul crescând, până ce umple întreg cerul. Ei vor căuta adăpost, dar nu vor găsi nici unul. Aceia care n-au fost prieteni ai lui Isus vor fi nimiciţi de străucirea revenirii Lui. În acel ceas nu va mai fi nicio ocazie de pocăinţă. Astăzi, cât încă mai este timp, aleargă la Isus. La El vei fi în siguranţă când vine dezastrul.

Sursa: Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button