Rugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Algeria

Algeria este afectată de conflicte interne şi războaie externe de aproape jumătate de secol. Minoritatea etnică barberă care luptă pentru autonomie a favorizat activitatea grupurilor militante extremiste. Această situaţie a făcut ca în 2006 – era aşa numitei libertăţi religioase să înceteze, prin promulgarea unei legi care interzicea existenţa bisericilor din case. Însă, în urma acestei legi, au fost silite să-şi înceteze slujirile chiar şi unele biserici autorizate.

La serviciile publice din bisericile autorizate, poliţia vine de multe ori pe neaşteptate ca să-i legitimeze şi să-i intimideze pe credincioşi.

În decembrie 2009 un grup de 50 de musulmani extremişti i-au împiedicat pe credincioşii din oraşul Tizi Ouzou să intre în biserică pentru a sărbători naşterea Domnului Isus. Pentru că au eşuat în această acţiune, în ianuarie 2010 aceştia au dat foc bisericii, silindu-i pe credincioşi să plece din acea zonă.

Rugaţi-vă pentru:

  • libertate religioasă în Algeria;
  • bisericile care şi-au încetat slujirile;
  • construcţia unei noi clădiri în locul celei incendiate.

Sursa: Misiune.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close