Articole

Cât de prietenă pot fi eu, fată, cu un băiat?

Subiecte ca și acestea sunt spinoase, pentru că nu poți da un ”diagnostic”…nu poți trasa o linie de demarcație ci doar poți enunța câteva principii!sau mai degrabă valorile pe care le ai îți vor determina o graniță…sau nu.

Unul din subiectele mult întâlnite în ultima vreme este chiar cel din titlu 😀 …

Cât de prietenă pot fi eu, fată cu un băiat? Cât de mult pot fi apropiată de cineva de sex opus? Cât de mult pot să mă atașez emoțional de el?… Vă mărturisesc că am avut de ”luptat” cu această problemă… Ce veți citi va fi și o expunere subiectivă dar vom privi și puncte de vedere obiective…

David și Ionatan sunt exemplul clasic de prietenie strânsă care poate implica și sacrificii. Extraordinar Ionatan… atașamentul lui față de David a fost fără prefăcătorie. Frumos. Așa ar fi de dorit să fie orice relație dintre doi prieteni: sinceră, strânsă și care poate depăși circumstanțele!

Am dat un exemplu din Biblie. Pentru că e un loc excelent de unde poți da exemple.

Am observat un lucru din prieteniile din Biblie: erau între persoane de ACELAȘI  gen: bărbat – bărbat, femeie – femeie (Rut și Naomi, Iov și prietenii lui, David și Ionatan, Maria și Elisabeta, etc.) Excepțiile apăreau atunci când familiile erau implicate împreună (cum era Moise, Aaron și Maria, Lazăr și surorile lui).

Acum, drept să vă mărturisesc, multe probleme am întalnit în ultimul timp tocmai din cauza prieteniilor băiat – fată. În cele mai multe dintre cazuri lucrurile au degenerat și au ajuns unde NU s-a dorit… Am să vă dau exemple reale dar fără nume ca să nu se simtă nimeni vizat 😀

Toate exemplele următoare sunt reale și cunosc personal personajele!

1. Un băiat și o fată. Prieteni extraordinar de buni. Mergeau împreună în multe locuri, se distrau, mâncau, cântau împreună cu alte cuvinte o prietenie curată până la un moment dat când între fată și băiat lucrurile au început să se complice. Au început să petreacă mai mult timp împreună, să stea mai aproape unul de celălalt, să doarmă unul lângă celălalt cu atenționarea clară că între ei NU se întâmplă nimic… Din nefericire, lucrurile degeneraseră deja așa că între cei doi au apărut emoții, dorințe de a fi mai intimi, de ”a se mângâia” prietenește până când lucrurile s-au complicat mult prea mult!

Finalul? Inimi rănite pe amândouă părți… sentimente de amărăciune cu greu depășite… judecată… neiertare și multă acuzare…

2. Un băiat și o fată. Fiecare dintre ei avea prieten ( iubit, respectiv iubită ) fiind implicați în relație de mai mulți ani cu partenerul. S-au împrietenit foarte mult din cauza unor proiecte comune. (lucru care de altfel e frumos…) Fiecare dintre ei e înzestrat cu calități extraordinare, carismă și mult fun. Încet, încet s-au trezit că sunt prieteni poate prea buni… L  El s-a despărțit de prietena lui din anumite motive iar ea nu sunt încă sigură…

Poate vă gândiți că exagerez… se poate! Nu mă dau înapoi în a primi astfel de remarci însă într-adevăr am prezentat o parte negativă a unor situații… doar ca și precauție…

E mai bine să cunoști toate fațetele unei situații apoi să poți avea o concluzie sănătoasă.

Mai este o situație care aduce probleme și confuzie în relația de amiciție fată – băiat: băiatul sau fata suuuuuper amabilă. Este foarte frumos ca și băiat să fii amabil! sau ca și fată.

Totuși trebuie trasată o linie de demarcație pentru a nu trezi alte ”sentimente”.

Avem un prieten (eu și soțul meu) foarte bun. Este un băiat extraordinar, talentat, deștept și foarte – super – extra – mega amabil cu toată lumea, mai ales cu fetele. Foarte amabil!

Dar vreau să vă spun că mereu am avut discuții datorită acestei ”amabilități”… mereu era câte o fată ”afectată” de amabilitatea lui. Ba că lui i se părea ca ei îi place de el, ba invers. Și au fost probleme serioase din nefericire.

Mai avem așa prieteni super – mega – extra – amabili care îi văd clar că se confruntă cu ”fane” …

Băieți!… fetelor nu le priește așa amabilitate! Nu spun să fim nepoliticoși sau să nu fim amabili… NICIDECUM! Dar să fim atenți!

Am întâlnit multe fete îndrăgostite fără speranță de astfel de feți frumoși iar ei habar nu aveau.

Un mic sfat: fiți amabili. Fiți drăguți. Zâmbiți. Dar nu lăsați să vă fie interpretate gesturile!

Ce-i de făcut? Să nu mai avem prieteni de gen opus? Nu am spus așa ceva. Și nici nu mă gândesc la asta! Vreau doar să te sfătuiesc să te gândești la ceea ce faci. Cât de mult sau cât de apropiat ești într-o astfel de relație?

Dacă ai fi căsătorit, i-ar place soțului sau soției tale să ai o astfel de relație? sau mai bine zis ți-ai permite o astfel de relație, un astfel de comportament, dacă ai fi căsătorit?

Și în funcție de răspunsul pe care ți-l dai la întrebarea asta, așa comportă-te!

Să nu uiți: chiar dacă nu ești căsătorit, într-o zi vei fi. Comportamentul tău de acum onorează sau nu pe viitorul tău partener!

…de Simona Ilioni-Loga

® Flacăra Închinării Media

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button