Articole

Neînfricatul de la Niagara

Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit tu şi casa ta.Fapte 16,31

Mii de oameni s-au adunat pe ţărmul stâncos al fluviului Niagara în această zi a anului 1859, să-l vadă pe Charles Blondin mergând pe frânghia bine întinsă, lungă de 400 m şi la 50 m deasupra apei, aproape de cascada mugindă.

Îmbrăcat în pantaloni strâmţi, de culoare roşu-scânteietor, şi cu o tunică împodobită din mătase galbenă, Blondin a părăsit ţărmul american al flu­viului, purtând o prăjină de vreo 20 kg ca balans. La centrul frânghiei s-a aşezat jos, s-a ridicat şi a mers mai departe. Apoi s-a culcat (pe frânghie) şi a balansat prăjina pe pieptul lui. A făcut o tumbă (salt peste cap) spre înapoi şi a parcurs restul drumului. A pornit înapoi pe frânghie ducând un scaun. La jumătatea drumului, l-a aranjat pe frânghie şi s-a aşezat pe el.

Blondin a mers pe frânghia bine întinsă peste fluviul Niagara de multe ori în timpul următorilor doi ani. De fiecare dată, el prezenta noi isprăvi: stând în cap, dansând, mergând legat la ochi, traversând înaintând cu spatele şi mergând pe picioroange.

Dl Blondin a făcut cunoscut că o mare sumă de bani va fi dată aceluia care va călări pe spatele lui pe frânghie. Înflăcăraţi, unii s-au prezentat ca voluntari.

„Dumneata crezi că pot să fac acest lucru până în partea cealaltă?” l-a întrebat el pe fiecare.

„O, da”, a fost fiecare de acord. „Cred că o poţi face.”

„Eşti dumneata gata să vii cu mine până dincolo?”

Dar candidaţii priveau la funia îngustă care se legăna în bătaia brizei dea­supra apei repezi, şi aceasta era prea mult. Fiecare a spus că a crezut în vitejia omului, dar niciunul n-a fost dispus să-i încredinţeze lui viaţa.

În cele din urmă, Blondin l-a convins pe asistentul lui să se urce în spatele său. Trei mii de oameni au privit în timp ce el a mers pe frânghie cu bărbatul pe umerii lui. Când au ajuns de partea cealaltă, mulţimea a izbucnit în urale.

În viaţa creştină, a crede în Isus Hristos este mai mult decât a spune: „Da, eu cred.” Eşti dispus să sprijini întreaga ta viaţă pe El, să te încrezi în El, pentru a te vedea în mod sigur în viaţă dincolo, peste funia bine întinsă.

Sursa: Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button