Articole

Fericirea!

Am cautat Fericirea si am gasit-o plangand! Atunci cu sfiala unui timid am intrebat-o de ce plange si mi-a raspuns ca nu mai gaseste oameni !
-Dar eu ce sunt?
-Esti un timid, tu nu stii cine sunt eu, zicea Fericirea plangand .
-Pai cum spui ca nu stiu cine esti? Esti aici in fata mea, te vad, te pot atinge…
-Pe mine nu trebuie doar sa ma atingi ci sa ma iei in brate !
-Imi dai voie?…si atunci, din senin am simtit o palma grea peste fata mea, care schita un zambet ca a gasit ceva, m-a speriat asa de tare!
-Cum iti poti permite asa ceva! zise in fata mea faptura incruntata ce se numea Tristetea . Ani de zile ai stat cu mine, cu Suparare, Melancolie, Necaz, Singuratate si acum crezi ca Fericirea care sta asa de putin cu oamenii te poate face sa uiti de noi?
-Dar, am zis eu timid si parca speriat, eu nu am dreptul la…Fericire?
– Ce sa faci cu ea? Sa te amagesti? Sa plangi iar si sa ma invinuiesti pe mine de lacrimile tale? Mai bine am sa ti aduc in fiecare zi Uitarea! Seara, uiti de noi, zise Tristetea razand rautacios, iar a doua zi vom sta impreuna. Noi, zisera intr-un cor ragusit, vom fi cu tine ca mai inainte…
-Destuuuul ! am zis atunci satul de atata tristete, suparare, necaz, singuratate…destuul!!! Vreau sa traiesc altfel, vreau ..Fericire!
-EU pot sa-ti-o dau, am auzit atunci o voce ce nu se poate descrie. Cuprins de o emotie ce ma facea sa tremur, ceva ce nu traisem pana atunci, ceva ce mi facea inima plina si fata senina, simteam ca si lacrimile nu mai erau asa de sarate, ceva ce ma coplesea, atunci am indraznit sa intreb:
-Cine esti si de ce ai glasul asa de …suav de…bland…
-EU… sunt Iubirea si Fericirea este fata mea !
– Poti sa mi dai ..Fericirea?
-Nu !
-De ce?
-Fericirea nu poate sta cu tine daca nu ma iei mai inainte pe ..Mine! …………………………………………………………………….

M-am trezit din somn si ma gandeam cu tristete ca toata conversatia a fost doar un vis ! Atunci o soapta am auzit-o si m-am infiorat! Era glasul ce-l auzisem in somn zicandu-mi;
-EU sunt… Iubirea si cu mine este si Fericirea ! Ne primesti in ..inima ta?
-Da, am zis eu si… fata mea s-a umplut de o mare bucurie.
Si in dimineatza aceea Iubirea si Fericirea au intrat in inima mea si aceasta nu mai era un vis!
Si azi dupa atatia ani urla si dau cu parul si cu amenintari la usa inimii mele, Tristetea, Supararea, Necazul, Singuratatea, Melancolia, a venit chiar si Uitarea, Rusinea si o multime de persoane care de care mai dubioase, dar Iubirea si Fericirea le a facut sa plece pe toate de la mine ori de cate ori reveneau cu nerusinare.
Daca IUBIREA este cu tine esti plin de..FERICIRE !!!
Iubite cititor, IUBIREA este cu tine? Atunci ai si..FERICIRE !
Si nu uita 1 IOAN 4:8 „Cine nu iubeste, n’a cunoscut pe Dumnezeu; pentruca Dumnezeu este dragoste.”
Citeste si ai sa vezi cine e..IUBIREA ! Apoi ai sa stii cine e si ..FERICIREA!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button