Articole

Mă iubeşti cu adevărat?

M-am trezit într-o dimineaţă devreme, ca să admir răsaritul soarelui. Ah, frumusetea creatiei lui Dumnzeu nu poate fi redata in cuvinte! In timp ce priveam rasaritul soarelui I-am adus laude lui Dumnezeu, pentru frumusetea lucrarii Lui. Stand acolo am simtit prezenta Domnului alaturi de mine.
El m-a intrebat: „Ma iubesti?”
I-am raspuns: „Bineinteles ca Te iubesc, Doamne! Tu esti Domnul si Mantuitorul Meu!”
Apoi m-a intrebat: „Daca ai fi handicapat fizic m-ai iubi si atunci?”
Eram descumpanit. Mi-am privit mainile si picioarele si restul trupului si m-am intrebat oare cate lucruri n-as mai putea face daca as fi handicapat, lucruri pe care le socotesc normale.
Si i-am raspuns: „Doamne, n-ar fi usor, dar totusi Te-as iubi!”
Atunci Domnul mi-a spus: „Daca ai fi orb, ai iubi si atunci oare creatia Mea si M-ai iubi si pe Mine?”
Cum as putea iubi ceva ce nu pot vedea? Dar, m-am gandit la toti oamenii orbi din lume si la faptul ca multi dintre ei Il iubesc pe Dumnezeu si creatia Lui.
Si I-am raspuns: „Mi-e greu sa ma gandesc la asa ceva, dar totusi Te-as iubi!”
Domnul m-a intrebat: „Dar, daca ai fi surd, ai asculta Cuvantul Meu?”
Cum as putea asculta daca as fi surd? Atunci am inteles: ca sa asculti Cuvantul Lui Dumnezeu nu trebuie doar sa auzi cu urechile, ci trebuie sa asculti cu inima!
Si I-am raspuns: „Doamne, n-ar fi usor, dar as asculta Cuvantul Tau!”
Atunci, Domnul m-a intrebat: „Dar daca ai fi mut, ai lauda Numele Meu si atunci?”
Cum L-as lauda fara glas? Am inteles din nou. Dumnezeu vrea sa-I cantam din inima si din suflet. Sunetele nu au mare importanta; si noi nu Il laudam pe Dumnezeu doar cu cantari, ci chiar si atunci cand suntem persecutati Ii aducem slava lui Dumnezeu prin recunostinta noastra.
I-am raspuns: „Chiar daca nu as putea canta in cuvinte, tot as lauda Numele Tau!”
Si Dumnezeu m-a intrebat: „Ma iubesti cu adevarat?”
Cu curaj si cu convingere ferma I-am raspuns: „Da, Doamne! Te iubesc pentru ca Tu esti singurul Dumnezeu adevarat.”
Am crezut ca am raspuns bine, dar Domnul m-a intrebat: „Daca ma iubesti, de ce pacatuiesti?”
Si I-am raspuns: „Doamne, sunt doar un om, nu sunt perfect!”
Dar Domnul m-a interebat: „De ce in vremuri de pace si bunastare te indepartezi cel mai mult de Mine? De ce numai in vremuri de necaz te rogi din toata inima?”
N-am putut da nici un raspuns, doar lacrimi.
Domnul a continuat: „De ce canti numai la adunare? De ce ma cauti numai in ceasul de inchinare? De ce te rogi atat de egoist? De ce imi esti necredincios?”
Si lacrimile au continuat sa-mi curga pe obraz.
„De ce ti-e rusine de Mine? De ce nu raspandesti Veste Buna? De ce in vremuri de prigoana ceri ajutorul de la oameni si nu alergi la Mine? De ce cauti scuze atunci cand iti dau ocazia sa slujesti in Numele Meu?”
Am incercat sa raspund, dar n-am gasit nici un raspuns.
„Esti binecuvantat cu viata. Te-am creat sa n-o irosesti. Te-am binecuvantat cu talent ca sa Ma servesti, dar tu fugi de Mine. Ti-am revelat Cuvantul Meu, dar nu te adancesti in El. Ti-am vorbit, dar urechile ti-au fost inchise. Ti-am trimis slujitori ai Mei si tu ai stat nepasator cand ei erau respinsi. Ti-am auzit rugaciunile si Ti-am raspuns la toate! Dar, Ma iubesti tu cu adevarat?”
N-am putut raspunde. Cum sa-I raspund? M-a coplesit rusinea! N-am nici o scuza! Cu inima zdrobita si lacrimi pe obraz am spus: „Doamne, iarta-ma! Nu sunt vrednic sa fiu copilul Tau!”
Si Domnul mi-a raspuns: „Tu esti al Meu prin har si nu prin merit!”
Am spus: „Doamne, oare vei continua sa ma iubesti? De ce ma ierti?”
Domnul mi-a raspuns: „Te iubesc pentru ca te-am creat. Tu esti copilul Meu si Eu nu Te voi parasi nicioadata! Cand plangi, Mi-e mila de tine si plang cu tine! Cand strigi de bucurie, rad si Eu cu tine! Cand esti descurajat, Eu te incurajez! Cand cazi, Eu te ridic! Cand esti obosit, Eu te port pe brate! Eu voi fi cu tine pana la sfarsitul zilelor si te voi iubi intotdeauna!”
Niciodata n-am plans cu atata amar. Cum am putut fi atat de nepasator. Cum am putut zdrobi atat de mult inima lui Dumnezu?
Domnul mi-a intins bratele si am vazut urmele cuielor in palmele Sale.
M-am inchinat la picioarele Domnului Isus Hristos, Mantuitorul meu si pentru prima oara m-am rugat cu adevarat!
Amin!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

5 Comments

 1. Stiti ca religia si minciunile acestea sunt pentru mediocritati, si dsunt folosite sa manipuleze masele, nu?’
  Chiar credeti toate prostiile astea?
  Chiar vreti sa fiti condusi de ceva ce nu se vede?
  Chiar va simtiti bine cand va pune-ti viata si increderea in nimic?

  1. Da-mi voie sa te contrazic, Gonzales…desi Dumnezeul nostru nu Il vedem cu ochii pamantesti, il putem vedea si simti cu ochii ceresti….il putem simti cu inima noastra….de aceea El este Tatal nostru si creatorul nostru, nu el m-a creat pe mine si pe tn? cum poate dar sa spuna un vas olarului dc el este creat in modul aceste si in felul acesta….orice faptura de pe pamant este creatia lui Dumnezeu, si El merita toata Gloria, Cinstea, si Slava in veci vecilor…AMIN!!!

 2. Sunt de acord cu Gonzales…Eu sunt ateu,Dumnezeu nu are cum sa existe,si astea sunt trucuri si „abra cadabra” ca sa controleze lumea…
  Cei mai influenti oameni din lume stiu adevarul…

 3. Oare credeti ca Dumnezeu n-ar putea sa mantuiasca o lume intreaga, dar murind pe cruce I-a dat omului posibilitatea de a alege intre „Viata vesnica” si „Moarte vesnica”, Dumnezeu nu se roaga de noi ci in special ne porunceste ca „Sa ne pocaim de pacatele noastre” si astfel vom avea viata vesnica. Fiecare om are o zi a cercetarii, si ma rog Domnului sa te cerceteze si pe Tine si pe Gonzales.

 4. Daca Dumnezeu nu exista, iar eu cred in El, nu pierd nimic.
  Dar daca Dumnezeu exista, iar tu nu crezi in El, ai pierdut totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button