Adolescenti

Viața adolescenților – părinții

Întrebare: Cum pot să-i fac pe părinţii mei să nu tot pună atâtea întrebări?

Răspuns: Tu, la rândul tău, nu i-ai pune prietenului tău o groază de întrebări dacă ai vedea la TV că e modă ca băieții să se despartă de prietenele lor? Sigur că da, fiindcă te-ai teme. Şi părinților tăi le e teamă. Mai ales din cauză că aud la TV sau la radio, citesc în ziare despre problemele pe care adolescenții le au cu drogurile, de sinuciderile pe care le comit aceștia, plus faptul că a scăpat de sub control infracționalitatea la vârsta adolescenței.

Rareori se întâmplă să mai audă şi vești bune, fără să exagerăm, totuşi, cu ceva de genul: „Au trecut două săptămâni de când adolescentului cutare nu i-a apărut niciun coş!” Vrei ca părinții să-ţi pună mai puține întrebări? Atunci comunică cu ei. Părinţii te iubesc. Vor să te protejeze. Povestește-le ceea ce îi face mai fericiţi, prin ce păţanii ai mai trecut în ultima săptămână; desigur, fiindcă eşti la şcoală, cum îţi sunt noii colegi, cum te înţelegi cu profesorii…etc. Sunt destule metode prin care tu ai putea să discuţi cu părinţii tăi; dacă doreşti să afli raspunsul la întrebare, acestea sunt modalităţile.

Extras din cartea „Viața adolescenților”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

3 Comments

  1. Da..asa este,ai dreptate, si eu d multe ori ma tot intrebam dc parintii mei imi pun 1000 de intrebari. Este si normal la varsta adolescentei… De multe ori ma suparam si chiar devenea un subiect plictisitor, dar mi-am dat seama de scopul lor.:)
    Interesant subiectul acesta!
    GBU!

  2. Imi place acest articol si mai toate articolele mi-au fost de folos,dar as vrea sa redactati daca puteti sa scrieti un subiect in care sa ne dam seama de profesia pe care am putea sa o alegem pe viata,daca parintii zic ca job-ul nu are un salariu prea mare dar noi vrem sa alegem cv ca penttru suflet,etc….chiar mi-ar face placere sa primesc un raspuns…daca ati putea indeplini dorinta v-as fi recunoscatoare..oricum imi plac articolele scrise pana acm.Domnul sa va binecuvinteze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button