BisericaPersecutiiRugaciune

Mai mult de 20 de biserici distruse ȋn Jaranwala din Pakistan

(Open Doors, Kelkheim) – Pe 16 august, pacea din Jaranwala, Pakistanul de Est, a fost spulberată. Mii de musulmani violenți au atacat cartierele în care locuiau creștinii. Au fugit pentru viața lor. Jaranwala este situat la 35 km sud-est de Faisalabad și are peste 120.000 de locuitori, dintre care aproximativ 5.000 sunt creștini.

Violența masivă izbucnește după acuzațiile de blasfemie la adresa a doi creștini

foto via Open Doors

Doi tineri creștini fuseseră acuzați anterior că au rupt pagini din Coran. Ei sunt momentan în arest. Potrivit unui partener Open Doors, trei acuzații suplimentare de blasfemie au apărut în Pakistan în decurs de 48 de ore de la atac. Asemenea acuzații că cineva a insultat profetul musulmanilor sau a profanat cartea lor sfântă nu sunt neobișnuite. Acuzațiile sunt adesea inițiate din motive personale.

La câteva ore după ce acuzațiile de blasfemie au fost răspândite la adresa moscheilor locale, mii de musulmani furioși au luat cu asalt un cartier creștin și au incendiat mai multe biserici. De asemenea, au ars și au jefuit numeroase case creștine.

Christian Rehana Bibi* a raportat: „Unii dintre oamenii noștri au folosit mașini, autobuze sau biciclete și au mers în alte orașe. Dar cei mai mulți dintre noi am fugit în câmpurile de trestie de zahăr. Era întuneric și periculos, dar singurul loc în care puteam merge. Și nu mai era nicio speranță să ajungem din nou acasă când am văzut focurile aprinzând și aerul gros și negru peste cartierele noastre. Am stat acolo, privind, disperând, încercând să ne acoperim bebelușii cu trupurile noastre pentru a-i proteja.” Potrivit unui partener Open Doors, scopul a fost să insufle frică creștinilor din Jaranwala și din Pakistan. Atacul a fost planificat în mod deliberat în avans și desfășurat într-o manieră coordonată. Pentru că multe dintre biserici sunt ascunse sau sunt conduse ca biserici de casă. Cu toate acestea, peste 20 de biserici au fost distruse într-o perioadă scurtă de timp.

Când a vorbit cu creștinii locali, un partener Open Doors a spus: „Acolo unde bisericile au fost arse, clădirile adiacente au rămas neatinse. Mulțimea a început să spargă uși și ferestre, să cheme sânge, să caute Biblii și cruci și să distrugă orice creștin, chiar și mormintele din cimitir. Au spart case și biserici, au strâns Bibliile și le-au dat foc; erau multe Biblii care ardeau, unele încă ardeau 30 de ore mai târziu. Au urcat în clădiri, au dărâmat cruci din biserici, au jefuit și au distrus tot ce au găsit.”

Autoritățile au arestat acum aproximativ 160 de persoane despre care se spune că ar fi fost implicate în atac. Un alt partener Open Doors relatează: „Mulți creștini au mărturisit despre protecția și harul lui Dumnezeu. Au găsit refugiu în furtuna urii. Ei au pierdut totul – dar nu și credința lor în Protectorul și Regele lor Suveran – Isus Hristos.”

Partenerii Open Doors organizează ajutor pentru creștinii afectați. „Suntem aici pentru că nu am plecat niciodată; vom rămâne aici cu oamenii noștri – slujindu-i lui Dumnezeu și spălându-le picioarele. Sperăm că creștinii pakistanezi vor păstra faptul că Isus ne aduce dreptate și restaurare. Trebuie să fim parte din soluția pentru asta.”

Pakistanul ocupă locul 7 în indicele mondial de persecuție, iar violența împotriva creștinilor este extrem de ridicată de ani de zile. Agresiunile, inclusiv răpirea și căsătoria forțată a fetelor creștine, au loc continuu. Vă rugăm să vă rugați pentru creștinii din Jaranwala și din întreaga țară.

*Numele a fost schimbat

Notă: Pe 12 noiembrie 2023, „Ziua mondială de rugăciune pentru creștinii persecutați”, ne rugăm în special pentru creștinii din India și Eritreea. Puteți comanda gratuit materiale precum filme, reportaje, mărturii și ghidul pentru o slujbă bisericească de la Open Doors din septembrie.

Tradus și preluat de la sursa: Open Doors Deutschland

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button