BisericaExternePersecutiiStiri

Niger: Jeff Woodke eliberat după 5 ani de captivitate în condiții „brutale”

Jeff Woodke s-a confruntat cu un tratament „brutal” în captivitate!

foto: worldwatchmonitor.org – Jeff Woodke și soția sa Els adresându-se presei în McKinleyville, CA, pe 31 martie 2023.

Jeff Woodke, lucrătorul umanitar creștin din SUA care a fost eliberat din captivitate în Africa de Vest luna trecută, a declarat reporterilor că răpitorii săi l-au tratat „brutal și inuman” în timpul celor „6 ani, 5 luni, 5 zile și ore” l-au ținut. Woodke locuia și lucra în regiune din 1992, când a fost răpit din casa sa din Abalak, nordul Nigerului, în 2016.

El a fost luat de grupul militant islamist Jama’at Nasr al-Islam wal Muslimin, un afiliat al-Qaeda, a declarat el reporterilor în timpul unei conferințe de presă în orașul său natal McKinleyville, California, la 11 zile după eliberare. În timpul celor „6 ani, 5 luni, 5 zile și vreo 12 ore” în care l-au ținut „împotrivă voinței sale”, el a spus că se temea în mod repetat că nu își va mai vedea familia.

Mai ales în ultimul an a renunțat, a spus el. „După al cincilea an, mi-am pierdut orice speranță și am început greva foamei pentru a obține un tratament mai bun și pentru a putea comunica cu familia mea din țară”, a spus el. „Acest lucru a corespuns cu o creștere a activității de negociere a eliberării mele, sau așa am fost informat de JNIM.

Woodke a fost eliberat în dimineața zilei de 20 martie împreună cu jurnalistul francez Olivier Dubois și întâlnit de „forțele speciale dintr-o națiune terță” într-o locație îndepărtată de deșert. De acolo a fost dus în capitala Nigerului, Niamey, pentru controale medicale.

„Am fost tratat cu brutalitate și inumanitate în timpul captivității mele”, a spus Woodke. Din ziua în care a fost capturat, pe 14 octombrie 2016, a fost „ținut continuu în lanțuri 16 ore pe zi”.

Am fost bătut […], ținut în izolare, am suferit răni și boli care nu au fost niciodată tratate medical”, a spus el în timp ce își bătea piciorul stâng cu bastonul.

Woodke va avea nevoie de timp pentru a se ocupa de problemele medicale și rănile suferite în timpul captivității, dar a spus că dorește să ajute la scoaterea celor șapte ostatici străini rămași „pentru că trăiesc în iad”.

Cei șapte includ românul Iulian Ghergut, părintele Hans-Joachim Lohre, un preot german, sud-africanul Gerco van Deventer, chirurgul australian Ken Elliott și un cuplu de italieni și fiul lor.

Woodke a spus că nu este sigur, dar că probabil că și ei sunt în mâinile JNIM.

„Aștept cu nerăbdare să-mi spun toată povestea la momentul potrivit și în modul potrivit”, a spus el. „Deocamdată voi limita informațiile pe care le împărtășesc și voi continua să colaborez cu autoritățile pentru a aduce acești monștri în fața justiției”, a spus el.

Tradus si adaptat de la sursa: www.worldwatchmonitor.org

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button