Devotionale

Când binele făcut nouă, se uită!

Pentru că memoria noastră are pe lângă compartimentul conștient unde se înghesuie toate durerile noastre, un al doilea compartiment, și anume, subconștientul. Acela care ne definește cumva, e plin de putere și liniște. Acolo există binele de care am beneficiat, experiențele plăcute din care am învățat. Cărămizile personalității noastre construite prin interacțiunea cu societatea.

Binele primit e uitat ușor pentru că a devenit o parte din noi, la fel cum sunt uitați și binefăcătorii noștri. Cei ce ne-au iubit nu mai sunt necesari acum, ei au rezolvat o nevoie a noastră de la un moment dat. Când avem liniște ne aducem aminte de ei. Scufundați ca în apa unui lac de munte, înotăm printre amintiri și vedem filmul iubirii lor acolo. Acolo unde e liniște și durerea noastră nu mai țipă. Dar la suprafață e agitație. Durere. Nevoie de a scăpa de durere. Țipetele noastre îndelungate de ajutor.

Pentru că Dumnezeu ți-a răspuns la rugăciunile tale îndelungate, la țipetele tale înfiorătoare și ți-a vindecat spasmele suferinței, ai uitat de El. Pentru că Isus Cristos ți-a scos sufletul din iad și groaza morții care te bântuia a dispărut, ai uitat de El. Acum te gândești la nimicurile tale cotidiene, la nevoile tale de om nerecunoscător. Duhul Sfânt ne vorbește doar în pace adâncă; acolo e prezența Lui. Dar noi în țipetele noastre egoiste datorită a nu știu ce dureri lumești nu auzim. Închide ușa la cămăruța ta, pune genunchiul jos și mulțumește Mântuitorului Isus pentru moartea Lui pe cruce. Acolo trebuia să fii tu. Plătind pentru păcatele tale.

Ascultă în tăcere glasul Domnului și ia aminte.
Acum se clădește ființa ta.
Aici pe pământ.
Ființa ta care va fi veșnică.

O clădești cu lucruri spirituale în comuniune cu Creatorul tău, sau continui să țipi ca un veșnic nemulțumit, plângăcios imatur ce ești? Mai bine taci și fă voia Domnului! Căci voia Lui e fericirea ta!

Show More

Lucian Bădescu

Cred că vestirea Evangheliei până la capătul pământului începe de lângă mine!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button