BisericaPersecutii

8 creștini răpiți au fost eliberați

christiantoday.com

Opt membri ai Bisericii Creștine Răscumpărate a lui Dumnezeu (RCCG), care au fost răpiți în Nigeria luna trecută, au fost eliberați.

Grupul a fost luat sub amenințarea armei la 26 martie, în timp ce călătoreau cu un autobuz spre Kaduna, în nord-vestul Nigeriei, pentru a participa la programul RCCG de Paște: „Să mergem la pescuit”.

Nu este clar cine a răpit bărbații, dar regiunile din nordul Nigeriei au fost afectate de atacuri și răpiri organizate de extremiști, pentru răscumpărare.

Ziarul nigerian Vanguard raporta atunci că răpitorii doreau o răscumpărare din partea bisericii. International Christian Concern, care a raportat eliberarea grupului, a declarat că nu se știe dacă a fost plătită sau nu o răscumpărare.

Guvernatorul statului Kaduna, El Rufai, a declarat recent că răscumpărările erau folosite pentru finanțarea grupării teroriste Boko Haram, care se afla în spatele răpirii a 276 de eleve din Chibok în 2014. După șapte ani, 111 dintre fete rămân dispărute.

Statul Kaduna a luat recent o poziție fermă împotriva plătirii răscumpărărilor.

„Poziția Guvernului de Stat Kaduna rămâne aceeași: Guvernul nu va negocia sau plăti răscumpărări bandiților”, a declarat Comisarul pentru Securitate Internă și Afaceri Interne, Samuel Aruwan.

„Orice persoană care susține că va face acest lucru, în orice calitate, dacă va fi găsită, va fi judecată corespunzător”, a avertizat el.

Cu toate acestea, creștinii Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru eliberarea grupului.

„Astăzi am primit vestea minunată că frații noștri, aflați în captivitatea răpitorilor, au fost eliberați cu toții și duși la spital pentru control și analize”, a declarat, pe Twitter, Pastorul Supraveghetor General al RCCG, Enoch Adeboye.

„Slavă lui Isus! Ne rugăm pentru o pace durabilă în toate zonele cu probleme ale țării, în Numele lui Isus.”

Preocuparea Creștină Internațională le cere creștinilor să se roage pentru Nigeria și pentru toate victimele răpirilor, care rămân în captivitate.

„Rugați-vă pentru întoarcerea în siguranță a tuturor celor care au fost răpiți”, a spus acesta.

„Rugați-vă pentru răpitorii lor, ca inimile lor să fie înmuiate și să experimenteze dragostea lui Hristos, care duce la adevărata pocăință și mântuire.

„Rugați-vă ca Domnul să mângâie părinții și familiile îndurerate și ca guvernul nigerian să fie înțelept în ceea ce privește teroriștii.”

Tradus de la sursa: christiantoday.com

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button