Articole

Autoritate

foto:wordpressgalery.com

Am învățat cu greu că circumstanțele nu reprezintă factori decisivi. Deși promisiunile lui Dumnezeu nu depind de circumstanțe, ele depind de îndeplinirea condițiilor. Dumnezeu nu trebuie căutat, ci acceptat. Vom avea un drum fără capăt, încercând să-L pipăim pe Dumnezeu. Dumnezeu nu este tangibil, dar este vizibil.

Isus ne-a dat autoritatea de a zdrobi cu putere minciuna diavolului. Dar trebuie să înțelegem că măsura autorității noastre se bazează pe acea putere care se află în spatele autorității. Dacă puterea constă în zile de post, în rugăciune sau cântare, atunci tot ce putem spune este tot ce putem vedea: eșec și amărăciune. Puterea pe pământ se află în Numele lui Isus Hristos, care a câștigat puterea asupra vrăjmașului și a ieșit învingător, iar această putere aparține acum trupului lui Hristos. Trebuie doar accesată, nu obținută prin efort propriu.

Majoritatea creștinilor duc lupte de moarte cu diavolul. Își analizează faptele, gândurile și sentimentele, dar nicidecum puterea în Hristos. Ceea ce nu știm este că diavolul aduce condamnare și un istoric al adicției, dar niciodată nu îți va spune viitorul ei, în lumina adevărului.

Dar Dumnezeu aduce prosperitate, un viitor și o nădejde (Ieremia 29 :11).

Îmi doresc să înțelegi că diavolul nu se sperie de o zi de post și o rugăciune sistematizată! El se sperie de o credință autentică și o relație profundă cu Isus Hristos, însoțită de zile de post și comunicări directe cu Dumnezeu prin sinceritate! Cred că, la fel ca mine, ai nevoie de o siguranță deplină care să nu producă dezechilibru la orice vârtej al diavolului! Siguranța constă în credință.

Nu mai este nevoie să ne conducă ceea ce facem, vedem sau simțim, ci doar ceea ce credem.

Credința vine în auzirea cuvântului, dar se manifestă în mărturisirea lui. Mărturia îți formează credința. Deși mărturisirile noastre sunt întotdeauna expresia credinței noastre, trebuie să menținem o perpetuă împotrivire la adresa diavolului (Iacov 4:7).

În autoritate deplină, ar trebui să facem ceva cu problemele noastre. Având credință, trebuie să înțelegi faptul că va trebui să perseverezi, să adopți metode biblice și să nu rămâi ofensat, din niciun punct de vedere, de diavol. Tu trebuie să ai biruință prin Isus Hristos, din orice punct de vedere.

De asemenea, nu te mai înjosi !

Chiar și cel mai mic (nou) membru în trupul lui Hristos are tot atâta putere asupra diavolului, prin Isus Hristos, ca oricare altul. Nu fi pasiv, ci intră prin acțiunile corespunzătoare în posesia lucrurilor dobândite la cruce!

Nu uita că unul dintre motivele pentru care Satana urăște Biserica lui Hristos este acela că ea reprezintă instrumentul folosit de Dumnezeu pentru a sfârși acest veac!

Cu toată autoritatea în Hristos, îmi doresc să accentuezi ceea ce D.L Moody a spus: “Am descoperit că cele mai bune daruri se aflau pe rafturile cele mai de jos, și a trebuit să îngenunchez pentru a ajunge la ele.Până la urmă, asta trebuie să faci. Cum spunea Ioan despre dorința lui lăuntrică, în același fel să poți spune și tu.

Știu că Duhul lui Dumnezeu îți va descoperi, prin Cuvânt, mult mai mult decât atât!

David Nedelcovici

Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button