Articole

Stai jos!

foto : wordpressgalery.com

Vezi tu, viața nu e deloc dreaptă. Știm că ecuația paradoxală a vieții este că prima dată dai un test, iar mai apoi înveți o lecție. Am văzut că aceeași greșeală o face și Petru, dar și Iuda. Unul scapă, altul moare. Unul credea în Hristos, avea revelația numelui Său. Altul credea despre Hristos, având trimiterea Lui. Unul acceptă nemernicia lui și își acceptă modificarea traiului. Altul își caută soluția fugitiv, într-un ștreang.

Povestea lui David pare o nebunie. În cinstea omului care căuta să-l omoare, el se jelea. Saul căuta să-l omoare. David evita să-l omoare, în jurul unei cete ce intrase într-un somn adânc, provocat de Dumnezeu.

De ce Dumnezeu a lăsat totuși un somn adânc peste acea ceată? TESTARE! Există o vreme în viața fiecăruia dintre noi, în care va trebui să dobândim acea cunoaștere pe care pretindem că o avem despre Dumnezeu. David L-a lăsat pe Dumnezeu să-l judece pe Saul. Petru a lăsat judecata destinului său în mâna Tatălui. Iuda, ca un nenorocit ce era, și-a ales singur destinul – parcă îi era greu să aștepte salvarea, ce urma să aibă loc.

Dumnezeu știe ce caracter avem, însă noi nu prea știm. În momentul acela când credința nominală e la un nivel înalt, Dumnezeu permite testarea pentru a ne scoate în evidență credința practică. Dumnezeu nu Se lasă lingușit de fraze lungi rostite în fața unui public, sau în fața unui articol de-al meu (1 Corinteni 4:20).

Lupta noastră va trebui să fie condusă de Isus. Atunci când suntem ofensați, trântiți la pământ sau fugăriți ca David, avem nevoie de o încredere neclintită în Dumnezeu. Încrederea aceasta constă în ceea ce spunea Ioan: “El să crească, iar eu să mă micșorez“ (Ioan 3:30). Totul constă în perseverență.

Reține!

Va trebui să înțelegem faptul că creșterea spirituală se manifestă în cele mai dificile perioade ale vieții, nu în cele mai ușoare.

Ioan a fost cel care a pregătit calea lui Isus, a spus despre El că va boteza cu Duhul Sfânt, a trăit și în pustie o perioadă, mâncând lăcuste și miere sălbatică, dar și postind. Ajunge în temniță. Devine o perioadă de testare pentru el. Ioan parcă nu mai știa ce să creadă și apelează la ucenici, pentru a primi un feedback de la Isus (Luca 7:19). Isus răspunde profetic. Pe lângă asta, în Luca 7:23, Isus îi trimite un balsam vindecător: “Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire.”

Putem înțelege din cuvintele lui Isus că răspunsul nostru în fața suferințelor stabilește care ne va fi viitorul. Dificultățile pe care le întâlnim devin, în final, sursa stabilității noastre. Judecata nu e la noi. Ți-a greșit? Iartă-l. Ți-ai greșit? Iartă-te și întoarce-te spre destinația eternă. Este esențial să înțelegem că anumite circumstanțe pot scoate la iveală multe impurități ce trebuie alungate. Petru a abordat o credință nominală (Ioan 13:37), dar mai târziu a fost aplicată o credință practică (Ioan 18:27).

A fost o învățatură de minte pentru Petru? A fost! S-a iertat? S-a iertat. A fost iertat? A fost iertat.

De cele mai multe ori, în viață trebuie să stăm jos. Va trebui să acționăm doar în domeniile ce ne privesc. Și cel mai important este să fim receptivi la vocea Duhului lui Dumnezeu. Nu trebuie să ne lăsăm influențați de situații, ci doar de Isus.

David Nedelcovici


Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button