ArticoleMeditatii

Și tu ai pus întrebarea lui Pilat?

„Ce este adevărul?” Este una dintre întrebările-cheie ale omenirii, întrebare al cărei ecou încă se aude, chiar și după 2000 de ani. Sub o formă sau alta, orice „de ce a permis Dumnezeu?” și „unde a fost Dumnezeu?” își au originea în acesta.
La fel ca Pilat, omenirea este dornică să pună întrebări, dar refuză să primească răspunsuri.

Întrebarea care răscolește încă mintea oamenilor a fost pusă de Pilat din Pont și o găsim scrisă în (Ioan 18:38),  iar răspunsul la această întrebare apare în (Ioan 18:37). Isus tocmai îi spusese: „Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu”, dar Pilat, la fel ca noi, s-a grăbit să-și astupe urechile pentru a nu auzi răspunsul.

Cu fiecare „de ce a permis Dumnezeu?” și „unde a fost Dumnezeu?”, Pilat prinde viață. Incertitudinea are la origini ignoranța și neascultarea. Inima în care domnește gălăgia nu poate distinge vocea blândă și gingașă a Adevărului.

Care este soluția?

Isus rostește aceleași cuvinte: „Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu”. O spune mai înainte de a pune tu întrebarea. Nu te lasă cu incertitudini. Incertitudinile au luat naștere atunci când tu încercai să uzurpezi locul Lui, totul luând amploare după ce ai încălcat cadrul moral pe care El îl stabilise deja.

Nu este drept să fim supărați pe Dumnezeu sau să fim plini de îndoieli, după ce am refuzat constant să-I ascultăm răspunsul, încălcând limitele stabilite de El și încercând astfel să-I uzurpăm locul. Nu?

Cel supărat ar trebui să fie El.

El a dat răspuns tuturor întrebărilor noastre, înainte ca noi să le rostim, iar când vom fi gata să renunțăm la gălăgia din inimile noastre, vom auzi deslușit Glasul.

Dumnezeu a pus în inima fiecărui om o sămânță micuță. Numele ei este Rațiune. Indică binele și răul. Este ca o busolă. Dacă urmărești direcția acului, vei găsi Adevărul și Adevărul te va face liber. Dacă mergi în direcția opusă acului, crezând că busola s-ar putea înșela, riști să rămâi mereu pe calea incertitudinii.

Busola funcționează doar însoțită de rugăciune, interes pentru Cuvânt și inimi gata să asculte chiar și răspunsuri mai puțin atrăgătoare. Acceptarea Suveranității Glasului aduce cu sine eliberarea inimii de gălăgia ce se află în ea.

Căutați (ascultați) Adevărul … și El vă va face liberi!

Marilena Mihailescu

 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button