BisericaExternePersecutiiStiri

Creștinii din China sunt obligați să înlocuiască obiectele creștine cu portretele președintelui

12 august 2020 (Morning Star News) – Un creștin în vârstă de 84 de ani din provincia Shanxi, China, s-a numărat printre oamenii din cel puțin cinci provincii care au primit ordin să scoată imaginile creștine din casele lor și să le înlocuiască cu imagini ale președintelui Xi Jinping, a raportat revista Drepturile Religioase Bitter Winter.
„Secretarul Partidului Comunist Chinez [CCP] mi-a cerut să dau jos și să arunc crucea și mi-a spus să mă rog la Xi Jinping de atunci”, a declarat creștinul neidentificat către Bitter Winter. „Xi Jinping este un om, nu Dumnezeu. Mă simt întristat pentru că crucea a fost dată jos, dar nu pot face nimic. ”
Asta a fost în iunie. Din mai, oficialii CCP din Shanxi, Henan, Jiangxi, Shandong și alte provincii au amenințat cu retragerea beneficiilor de asistență socială pe care oamenii săraci se bazează pentru hrană, în special în perioada epidemiei COVID-19, dacă refuză să înlocuiască imaginile creștine cu cea a lui Xi , a relatat revista.
Bitter Winter a raportat: „El (oficialul județului) a afirmat că crucea simboliza învățăturile heterodoxe, care ar trebui să fie eliminate conform ordinelor autorităților superioare. Dacă nu, ei vor fi trași la răspundere penală. Oficialul a subliniat că gospodăriile sărace trebuie să înlocuiască simbolurile cu imagini ale lui Xi Jinping.”
Un creștin cu venituri mici, din Qiao He a declarat că oficialii i-au spus că, de vreme ce credea în Dumnezeu, ar trebui să-I ceară mâncare în loc să trăiască din PCC, potrivit revistei.
Willy Wo-Lap Lam, autorul „Lupta pentru viitorul Chinei”, din Hong Kong, a remarcat într-o adresare recentă către Clubul Corespondenților de Externe din Hong Kong, că Xi a pus bisericile sub presiune, inclusiv prin supraveghere omniprezentă, pentru că se simte amenințat de faptul că creștinii vor depăși numeric membrii partidului în termen de 15 ani.
Camerele multiple ale bisericilor Three-Self sunt conectate la organele de securitate publică, astfel încât bisericile care nu respectă noile reglementări mai restrictive pot fi închise. Tehnologia de recunoaștere facială poate fi utilizată pentru a identifica oamenii prin cele 176 de milioane de camere CCTV pe care China le-a instalat în locuri publice din întreaga țară, și cu 450 de milioane de astfel de camere de fotografiat care se așteaptă să fie funcționale până la sfârșitul acestui an.
Supravegherea de înaltă tehnologie a devenit un instrument esențial pentru autorități în reglementarea și reprimarea credinței religioase, a informat Bitter Winter.
Supravegherea poate duce la închiderea bisericii. În Zhengzhou, capitala provinciei Henan, oficialii județului au implementat recent un sistem de „evaluare standardizată a locurilor religioase” pentru lăcașurile de cult aprobate de stat. Printre 50 posibile încălcări: membri ai clerului care părăsesc județul fără aprobare prealabilă (un demerit în trei puncte); nerespectarea pavilionului național (cinci puncte); sau eșecul de a da în mod proactiv predici „sinicizate” – predicarea care înlătură păstrarea Chinei comuniste ca obiectiv final (opt puncte).
Departamentul de Stat al S.U.A., în 10 decembrie 2018, a inclus China printre cele 10 țări desemnate ca țări cu preocupări speciale pentru încălcări grave ale drepturilor religioase.

Sursa:www.christianheadlines.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button