Meditatii

Prieten cu Dumnezeu

„Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire” (Iov 22:21).

Prietenia este un dar pe care îl prețuim. Purtăm în suflet oameni în prezența cărora ne simțim acasă. În momentele de neliniște și zbucium, ne prinde bine să ne liniștim alături de cei cărora le pasă de noi și care își doresc cu adevărat să ne vadă fericiți. Însă există un dar și mai de preț: prietenia lui Dumnezeu. Acest dar capătă forme miraculoase, întrucât poate schimba vieți.

via steemit.com

Să o luăm pas cu pas. În urmă cu peste două mii de ani, Mântuitorul mergea prin cetăți și Se apropia de cei necăjiți și marginalizați. Unii primeau vindecare fizică, alții experimentau o eliberare emoțională și spirituală. Alții doar priveau, stând deoparte. Într-un fel sau altul, și unii și alții au fost binecuvântați prin prezența Lui. Totuși, unii I-au mulțumit și L-au urmat îndeaproape, alții și-au văzut de viețile lor. Prin urmare, apropierea lui Isus față de ei a fost doar un pas din marea transformare a fiecăruia. Însă miza era o prietenie reciprocă.

Firul se țese mai departe. Planul de mântuire a fost îndeplinit pe cruce, când Isus, de bunăvoie și ascultând de voia Tatălui, a ales moartea pentru ca noi să primim viață. Și atunci, unii L-au recunoscut drept Mesia și L-au acceptat în inimă, alții I-au negat divinitatea și L-au batjocorit în rândul lumii. Însă cei care, de dragul prieteniei Sale, au suferit crunte persecuții, chiar până la moarte, și-au ancorat inima în ceva care nu se vedea. Era nădejdea mântuirii și a vieții dincolo de moarte.

Această nădejde încă dăinuie și ne invită și pe noi la o relație personală cu Dumnezeu. Prietenia Sa este cel mai frumos lucru pe care omul îl poate experimenta vreodată. Cum e posibil? El deja este interesat de noi. În dragostea Sa desăvârșită, ne-a creat celulă cu celulă și ne-a destinat unui prezent frumos și unui viitor de slavă. Prietenia Sa ne oferă prilejul să Îl chemăm pe nume, precum un Tată. Un Tată care Se îngrijește de nevoile noastre. Un Dumnezeu care ne cunoaște durerile, fricile, lacrimile și ne dă puterea de a merge mai departe. Dumnezeul păcii și Prietenul neistovit.

Invitația ne-a fost lansată, iar acum totul ține de noi. Fie e dorința noastră de a ne odihni în brațele Sale iubitoare sau a ne lăsa duși de valurile zbuciumate ale acestei lumi. E alegerea dintre viața din belșug și un pustiu în care moartea sufletului este inevitabilă. Binecuvântarea sau blestemul. Viața veșnică sau moartea. Invitația Sa este încă deschisă pentru noi. Avem șansa să ne apropiem de El cu îndrăzneală. Alege azi pentru viitor!

Ioana Heredea

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button