Articole

Retrospectiva anului 2019

La Mulți Ani 2020

Silviu Firulete

Mai sunt câteva ore din anul 2019 și ne îndreptăm cu pași repezi către un an încă necunoscut de noi, dar totuși plin cu surprize. Lăsând in urmă un 2019 bun sau rău pentru unii, depinde din ce perspectivă dorim să privim asta, ne vom duce mai departe, cu ajutorul lui Dumnezeu, către un 2020 care de multe ori pentru mulți este un început promițător, deseori plin de magia promisiunilor, speranțe nespus de mari și vise meticuloase. Acestea, întru-un final, vor fi doar o amintire, o rugă pe care am făcut-o la un final de an.

Ceea ce doresc personal este că ar trebui să-I mulțumim Domnului pentru anul care tocmai a trecut, iar, prin îndurarea Sa cea mare, dacă anul 2020 va fi un an de îndurare pentru noi, să reușim să ne păstrăm intențiile bune cu care vom pleca spre anul 2020. Cu aceeași căldură din inimă, vă doresc tuturor cititorilor noștri un Nou An binecuvântat și un călduros La Mulți Ani!

Lavinia Dance

Și a mai trecut un an, un an la care nu pot să privesc și să nu Îl văd pe Dumnezeu în control. 2019 a fost anul în care Dumnezeu m-a copleșit cu dragostea Lui și mi-a arătat cât de mari sunt planurile Sale și cât de mici și neînsemnate sunt ale mele. Anul în care Dumnezeu m-a învățat că nimic nu e mai prețios pe lumea aceasta decât să împlinesc voia Lui și să caut să Îl iubesc din toată inima mea. Închei acest an putând să spun doar atât: până aici Dumnezeu m-a ajutat. El e bun cu mine. Și pentru tine, dragul meu cititor, am un singur gând: toate, în această viață, sunt trecătoare și fără de valoare. Numai alături de Dumnezeu poți găsi adevărata bucurie și pace. În inima lui Dumnezeu există dragoste și bunătate față de tine, nu ezita să te împaci cu El și să te apropii de El din toată inima ta. Un An Nou cu Isus în suflet!

Marilena Mihăilescu

Tic-tac, tic-tac, tic-tac …

Parcă ieri îmbrățișam oameni dragi, priveam cerul luminat de frumusețea artificiilor și spuneam „La mulți ani, 2019!” Tic-tac, tic-tac, tic-tac … timpul trece și, cu el odată, trecem și noi, iar în urma umblării noastre lăsăm cuvinte, acțiuni și sentimente pe care oamenii le văd, iar Dumnezeu le contabilizează.

Dragul meu cititor, ce fel de cuvinte, acțiuni și sentimente ai lăsat în urma ta?

– Dacă ai lăsat cuvinte grele, dacă ai tăcut când trebuia să vorbești sau ai vorbit când trebuia să taci: cere-ți iertare!

– Dacă acțiunile tale au rănit, dacă au fost absente sau în alte cazuri neadecvate: cere-ți iertare!

– Dacă în urma ta ai lăsat mai mult sentimente de furie, mânie, ceartă și prea puține de dragoste, iertare și pace: cere-ți iertare!

Dumnezeu îți oferă un an nou și o face pentru a-L glorifica pe El prin cuvintele, acțiunile și sentimentale tale!

Cere îndrumare și putere, iar Dumnezeu va da cu mână largă! Să nu faci nimic pe cont propriu, căci dacă o vei face, vei eșua lamentabil!

Simona Mihăescu

Iată-ne ajunși din nou la final de an, în care pare că se încheie o etapă a existenței noastre și o alta stă să înceapă. Este momentul să analizăm ce a mers bine și ce nu, ce am reușit să obținem și ce mai putem face. Întotdeauna este loc de o schimbare. Dacă îți dorești o schimbare în bine, la nivel personal, te îndemn să cauți să te apropii de Dumnezeu mai mult. De asemenea, te îndemn să citești articolele pe care le publicăm aici. Dorința noastră este aceea să devii nu doar un om schimbat, ci total schimbat. Privind la anul ce s-a încheiat, văd atâtea binecuvântări pe care, de una singură, niciodată nu aș fi putut să le dobândesc în viața mea, fără ajutorul și călăuzirea primite de sus. A fost un an deosebit, chiar unic pentru mine. Și nu am decât cuvinte de mulțumire către Domnul Dumnezeu.

Unele lucruri propuse pentru acest an au ieșit, dar la altele mai este de lucrat. Nu obosi în urmărirea scopului tău, dacă ai început o lucrare bună. Perseverează și bucură-te de reușite. Ce nu a ieșit să fie o motivație în plus pentru a încerca cu un și mai mare entuziasm. În anul ce vine, stabilește-ți noi ținte și nu te abate de la scopul pe care vrei să îl atingi. Și nu uita: cu Dumnezeu orice lucru este posibil! “Doamne, Tu ești Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălța! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioșie” (Isaia 25:1).

La Mulți Ani,
Echipa Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button