ArticoleEditoriale

Candela din însăși mâna lui Dumnezeu

Noi, creștinii, uităm. Uităm la ce suntem chemați și de către Cine

 

Sursă foto: Lavi D. Photography

Uneori, mi se pare că noi, creștinii, nu înțelegem. Nu înțelegem faptul că nu suntem aici doar de dragul de a fi. Nu suntem aici pentru că Dumnezeu nu a avut altceva de făcut și S-a gândit să Își umple timpul cu noi, lăsându-ne așa de capul nostru pe pământ.

Noi, creștinii, uităm. Uităm la ce suntem chemați și de către Cine.

Lumina luminează în întuneric, și întunericul nu a biruit-o(Ioan 1:5).

Dacă ieși pe timp de noapte afară, undeva pe balcon, la înălțime, și privești în jos, nu vei vedea bezna, ci miile de luminițe ce scânteiază și îți pătrund în suflet.

Când privești luminițele de la târgul de Crăciun, nu mai poți fi atent la bezna din toiul nopții, cu toate că ești exact în mijlocul ei. Însă luminițele îți atrag privirea și nu te mai lasă să te gândești la altceva.

Suntem în luna decembrie. O lună magică, plină de lumină. Și acest lucru datorită faptului că Isus Hristos S-a întrupat acum mult timp în urmă și a fost lumina care a luminat în întuneric pentru noi. El nu doar că ne-a arătat drumul spre lumină, spre viață, dar El a fost și este lumină, a fost și este viață din belșug.

Acum, El nu mai e fizic printre noi, dar ne-a lăsat pe noi, cei care Îl urmăm, cei care Îi purtăm al Său nume, numele de creștini, să luminăm.

Întrebarea este, luminezi tu? Înțelegi tu că menirea ta este să fii copilul Său, să răspândești esența Sa în locul în care trăiești? E un întuneric dens afară, nu pentru că se întunecă mai repede pe timp de iarnă, ci pentru că inimile oamenilor din jurul nostru sunt mai înghețate decât oricând; Pentru că acum credința e atât de mică încât începe să se topească; Numele de Hristos se aude tot mai rar chiar și în toată atmosfera venirii Crăciunului, iar Dumnezeu stă și privește cu inima greu încărcată și apăsată de toate rănile pe care noi I le provocăm.

E un întuneric dens afară și luminile nu se văd pe nicăieri.

Creștine, de ce dormi? Unde îți este candela?

Trezește-te, nu e timp de dormit. E vremea să luminezi. Ești chemat să strălucești. Nu înțelegi? Dumnezeu nu Se reprezintă pe Sine în lume, noi, trebuie să Îl reprezentăm pe El.

Nu contează cât de densă și întunecată e noaptea, când stelele și luna sunt pe cer, se transformă totul în magie, și asta pentru că fiecare luminiță ce pâlpâie aduce viață, pentru că fiecare luminiță are putere să facă o diferență.

Nu contează cât de densă și întunecată e noaptea, când lumina e la locul ei nimic n-o poate birui.

Ești chemat să luminezi! Nu pentru că ai avea tu putere proprie să luminezi, ci pentru că trăiești prin Hristos și Hristos trăiește în tine. Pentru că inima ta bate pentru El și voia Lui e adânc întipărită în sufletul tău.

Te întrebi cum poți să o faci? Începe prin a te ruga. Pentru ca Hristos să lumineze deplin în tine și pentru ca să îți dea putere să fii tot ceea ce El ar fi, dacă ar trăi în locul în care tu ești acum.

Roagă-te pentru locul în care ești și pentru oamenii cu care intri în contact. Roagă-te pentru sufletul tău și sufletul lor. Roagă-te ca Hristos să fie tot mai prezent în viața ta și prin tine în viața altora.

De fapt, totul începe cu o rugăciune și o dorință puternică de a fi candela din însăși mâna lui Dumnezeu.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button