ArticoleExterneStiri

Teroriștii au executat șase creștini în Biserica protestantă din Africa de Vest

Șase creștini au fost executați, duminică, într-o biserică din Africa de Vest, după ce au refuzat să se convertească la islam.
Conform Christianity Today, mai mulți motocicliști înarmați au deschis focul asupra bisericii Adunările lui Dumnezeu din Burkina Faso, duminică, omorând șase persoane, inclusiv pastorul bisericii, Pierre Ouédraogo, după ce au refuzat să se lepede de credința creștină.
Christianity Today informează că pistolarii au înconjurat biserica și i-au ars amvonul.
Biserica Adunările lui Dumnezeu din Burkina Faso a fost înființată în anii 1980 și este considerată una dintre cele mai vechi congregații protestante din regiune.
Pastorul Ouédraogo a slujit ca pastor al bisericii din Burkina Faso, Adunările lui Dumnezeu, de când a fost fondată cu vreo patruzeci de ani în urmă.
Se spune că, înainte de atac, pastorul s-a temut că biserica ar putea fi în pericol, deoarece este situată în apropierea graniței Mali, care a fost un centru de conflict de ceva vreme.
În ciuda acestui fapt, Ouédraogo a fost hotărât să rămână în comunitate și să continue să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu în satul Burkina Faso.
Într-o declarație a administratorului general al Adunărilor lui Dumnezeu din Burkina Faso, Michel Ouédraogo, familia pastorului au spus despre Pierre Ouédraogo: „preferă să moară pentru credința sa, mai degrabă decât să părăsească satul în care a slujit de aproape 40 de ani”.
Potrivit Associated Press, nimeni nu a revendicat imediat atacul, deși extremismul islamic violent a devenit din ce în ce mai mult o problemă în țară.
Printre victime se numără fiul pastorului și cumnatul său, care a slujit ca diacon în biserică.

 

Sursa: www.christianheadlines.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button