Meditatii

Când ceilalți nu-ți împărtășesc bucuria

de Colin Smith

“Pe când chivotul Domnului intra în cetatea lui David, Mical, fata lui Saul, se uita pe fereastră; și, văzând pe împăratul David sărind și jucând înaintea Domnului, l-a disprețuit în inima ei.” (2 Samuel 6:16)

David se bucură deplin în Dumnezeu. Oamenii au fost binecuvântați, iar acum el dorește să împrăștie bucuria și binecuvântarea asupra propriei sale familii (2 Samuel 6:20). Însă când ajunge acasă, ființa iubită – Mical, soția sa – îl întâmpină cu răceală.

via unlockingthebible.org

Mulți dintre noi am trecut pe aici. Ai fost binecuvântat, atins, ajutat și încurajat în prezența lui Dumnezeu. Tânjești ca oamenii dragi ție să simtă și ei această binecuvântare. Dar ai un fiu, o fiică, un soț, o soție, un tată sau o mamă care se simt ofensați de Dumnezeu, iar acest lucru îi face să își reverse mânia asupra ta. Vei rămâne credincios Domnului?

E trist ce se întâmplă cu Mical. Ea l-a iubit pe “David eroul”, care l-a înfrânt pe Goliat și i-a făcut praf pe dușmani. Dar l-a disprețuit pe “David credinciosul”, care a dansat de bucurie în prezența lui Dumnezeu.

Ce face David în privința asta? El rămâne credincios în slujba lui Dumnezeu: “înaintea Domnului am jucat” (6:21). El a spus: “Înaintea Domnului, care m-a ales mai presus de tatăl tău și de toată casa lui, ca să mă pună căpetenie peste poporul Domnului peste Israel, înaintea Domnului am jucat.”

Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să rămâi credincios și bucuros în slujba Lui, chiar și atunci când ceilalți nu par a-ți împărtăși bucuria.

Material tradus cu permisiune de pe UnlockingTheBible

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button