ArticoleEditoriale

Lasă totul la altar

Sursa foto: Pinterest

Poate că uneori nu suntem conștienți de acest lucru, însă ceea ce am încredințat în mâna lui Dumnezeu rămâne în mâna Lui. De multe ori ne purtăm cele mai grele poveri pe umeri, iar asta din cauza faptului că nu avem încredere și nu suntem gata să renunțăm. Mergem înaintea lui Dumnezeu cu problemele, dorințele și visele noastre numai pentru ca mai apoi să ni le retragem și să le purtăm în continuare. Noi nu ne lăsăm poverile la cruce, în mâinile Celui ce poate totul, noi doar vorbim despre ele și atât.

Rugăciunea nu se face așa. Când te rogi, aduci înaintea lui Dumnezeu tot ce te doare și te asiguri că, după ce te ridici de pe genunchi, pleci de acolo diferit. Nu pleci cu aceleași poveri cu care ai venit pentru că a te încrede în Dumnezeu și a-I aduce cereri în rugăciune înseamnă a-I încredința Lui pe deplin problema ta. Nu poți să îți umpli sacul menajer cu gunoi, să mergi cu el până la tomberon, dar să te întorci acasă la fel cum ai plecat. Ori arunci sacul, ori îl păstrezi. Tot la fel este și cu ceea ce încredințăm în mâna lui Dumnezeu. El ia aminte la fiecare lucru, dar noi trebuie să fim în stare să Il credem pe cuvânt și să dăm drumul la tot ceea ce ținem strâns în pumnii noștri.

Mergi să vorbești cu Dumnezeu, mergi să îți descarci sufletul înaintea Lui. Spune-I ce te apasă. Spune-I ce ai dori să facă. Spune-I că ești obosit, că lucrurile nu merg bine. Da, spune-I totul. Dar lasă-ți cererile acolo, nu te întoarce cu ele. Lasă-ți fiecare problemă acolo, nu îi mai căuta rezolvare după aceea. Lasă-ți fiecare povară acolo, nu o mai purta pe umeri întruna. Lasă totul la altar.  Pentru că de aceea se numește altar, pentru ca să dai drumul. Să renunți. Zidești un altar de rugăciune? Atunci îndeplinește procesul complet.   Cerere, încredere, așteptare. Și nu în ultimul rând, fii pregătit pentru orice! Dumnezeu nu va răspunde întotdeauna cu da, dar important este că răspunsul Său va veni.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button