ExternePersecutiiRugaciune

Eliberarea Asiei Bibi a fost amânată din cauza protestelor islamice masive

Eliberarea mamei creștine închise, Asia Bibi, a fost amânată, deoarece Curtea Supremă din Pakistan va trebui să revină asupra deciziei de achitare a lucrătorului agricol acuzat de blasfemie, după ce a fost semnat un acord cu un grup musulman radical.

Susținuți de partidul Tehreek-e-Labbaik și alte partide extremiste, mii de musulmani radicali au protestat în toată țara după ce Curtea Supremă din Pakistan a emis, miercuri, verdictul de achitare a lui Bibi (cunoscută și sub numele de Aasiya Noreen). Protestele și nemulțumirile s-au intensificat și au dus la întreruperea serviciului de gardă și închiderea școlilor din unele orașe.

via christianpost.com

Familia Asiei a declarat joi că aceasta a fost eliberată și i s-a aprobat părăsirea țării în seara aceleiași zile, după ce a petrecut opt ​​ani de închisoare din cauza unei acuzații false de blasfemie. Dar, potrivit The Associated Press, un acord a fost elaborat vineri între guvernul pakistanez și partidul Tehreek-e-Labbaik, care susține cu fermitate legile controversate ale blasfemiei și au fost fondate cu ocazia sprijinirii unui om condamnat pentru uciderea unui politician pakistanez, care a luptat pentru schimbarea legilor blasfemiei.

Ministrul federal pentru Afaceri Religioase și Armonie Inter-denominațională, Noorul Haq Qadri, care a semnat acordul, a anunțat că Bibi nu va avea voie să părăsească Pakistanul până când Curtea Supremă nu va face o revizuire finală a verdictului său. În schimb, partidul TLP își va anula protestele.

DawnNewsTV din Pakistan anunță că guvernul a fost de acord să „inițieze procesul legal” pentru a o plasa pe Bibi pe lista de control a ieșirilor din țară. „Plasarea Asiei Bibi pe lista de control este ca și cum a fost semnată sentința ei la moarte”, a declarat Wilson Chowdhry, președintele Asociației Creștine Britanice Pakistaneze, pentru The Guardian.

Acordul a prins formă după ce avocatul reclamantului musulman, care a acuzat-o pe Bibi de blasfemie, a depus joi o cerere de revizuire a deciziei Curții Supreme. Guvernul a declarat că nu se va opune cererii de revizuire a Curții Supreme. În plus, guvernul a fost de acord să elibereze persoanele care au fost arestate în timpul protestelor împotriva deciziei Curții Supreme.

Partidul TLP a acceptat să-și ceară scuze pentru faptul că protestele sale ar fi „rănit sentimentele sau au provocat neplăceri cuiva fără motiv”. Acordul nu a fost semnat doar de Qadri, ci și de ministrul de Drept din Punjab, Raja Basharat. În numele TLP, acordul a fost semnat de liderul Muhammad Afzal Qadri, care, la începutul acestei săptămâni, a cerut moartea celor trei judecători ai Curții Supreme implicați în achitarea lui Bibi. Acordul a fost semnat și de liderul TLP, Muhammad Waheed Noor.

Potrivit The Associated Press, Curtea Supremă a Pakistanului nu este cunoscută pentru revocarea verdictelor. Cu toate acestea, revizuirile instanțelor judecătorești pot dura ani de zile până la soluționare, ceea ce ar putea însemna că Bibi ar putea petrece mai mulți ani în închisoare. În spatele gratiilor, viața lui Bibi a fost în pericol. Joi, autoritățile pakistaneze au dezvăluit că au arestat doi deținuți, luna trecută, pentru că au complotat la uciderea lui Bibi.

Dacă ea e eliberată, activiștii susțin că Bibi ar trebui să primească azil politic într-o țară străină, din cauza numărului de musulmani radicali care îi doresc moartea în Pakistan. Spania și Franța i-au oferit azil politic mamei, potrivit familiei lui Bibi. BPCA, o organizație de caritate din Londra, a lansat o petiție prin care cheamă guvernele occidentale să-i ofere azil politic lui Bibi și membrilor familiei sale.

Chowdhry a reușit să ia legătura cu soțul lui Bibi, Ashiq Masih. Chowdhry afirmă că, dacă Bibi și Masih vor primi azil în Spania sau Franța, numai copiii ei, care sunt dependenți de ea și de îngrijirea soțului ei, vor primi, de asemenea, azil. „Noi, subsemnații … îndemnăm toate națiunile occidentale să ofere un azil de familie Asiei Bibi, soțului ei Ashiq Masih și tuturor copiilor, soților și nepoților Asiei”, formulează petiția. „De asemenea, solicităm o dispoziție similară pentru gardianul Joseph Nadeem și familia sa, care sunt, de asemenea, profund amenințați”.

Material tradus de pe Christian Post

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button