Recenzii Carte

Obstacole în calea credinței – recenzie carte

Cartea Obstacole în calea credinței este o compilație de prelegeri expozitive și apologetice ținute de Cristian Barbosu pe Evanghelia după Luca.

Sufletul nostru are nevoie de Dumnezeu. Acel gol lăuntric, acel vid spiritual nu poate fi umplut de nimic altceva decât de El. Calea spre Cel Divin este prin mântuire. Individuală și personală. Și aceasta ține de mine și de tine.

Tu trebuie să faci ceva în privința rezolvării destinului tău. La fel și eu. De ce? Fiindcă păcatul este real și păcatul a rupt. Păcatul a destrămat. Păcatul a golit. Păcatul a legat. Și mintea, și inima și ochii. Ne-a despărțit de Dumnezeu și de noi înșine. De aceea, calea mântuirii pare fie prea ușoară, fie prea grea. Confuză pentru unii. Aberantă pentru alții. Sau de neatins, ori de neînțeles.

Între două epoci, care parcă se bat cap în cap: modernismul și postmodernismul. Una care scuipă credința, alta care o înghite fără să o mestece. Un talmeș-balmeș care tulbură, produce confuzie și dureri de cap sufletului nostru. Și, de aceea, mulți cad în extreme. Fie cred orice și acceptă orice coloratură spirituală, și astfel cad într-un relativism și pluralism exacerbat, fie resping orice și, suprasaturați de avalanșa de informație haotică pe plan spiritual, își ridică ziduri, fortificându-se în carapacea propriilor păreri.

Niciuna dintre variante nu ajută la nimic. Și, de aceea, când e vorba de mântuire, se opintesc. În ce? În obstacole și ezitări. Întrebări și nedumeriri. Frică și confuzie. Și, deși unii ajung aproape, rămân totuși departe – departe de mântuire. Fiindcă nu fac pasul. Ceva îi reține. Ce? Rațiunea, religia, impresiile, așteptările, frica, pocăința, duhurile, tradiția, mentalitatea, prejudecățile, propriile fapte, bune sau rele. Obstacole în calea mântuirii, a relaționării reale și personale cu Dumnezeu.

Cartea se poate comanda online pe www.book-house.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button