ExterneStiri

Legea anti-convertire a statului Indian va fi abrogată

Grupurile creștine au primit un anunț surpriză, făcut de ministrul șef al unui stat din nord-estul Indiei, cum că va asigura abrogarea legii care interzice convertirea de la o religie la alta.

Pema Khandu, un budist care conduce guvernul naționalist BJP din Arunacahl Pradesh, a spus unui public de peste 2000 de catolici, că va propune abrogarea Legii 1978 privind liberatatea religioasă în următoarea sesiune a Adunării Legislative.

El a spus că legea impune restricții grele asupra convertirilor religioase, „ar putea submina secularismul și este probabil orintată către creștini”. ( Secularismul în India se referă la tratarea tuturor religiilor cu respect egal, mai degrabă decât la separarea religiei și a politicii).

Khandu a spus audienței care includea nouă episcopi catolici: „Deși mi s-a spus că legea nu a fost niciodată pusă în aplicare… în viitor ar putea fi folosită abuziv de către un ministru-șef, secretar șef sau un director general de poliție.” El a mai adăugat: „Orice abuz al legii care duce la tortura oamenilor ar putea declanșa violențe la scară largă în stat și ar putea distruge Arunachal. Între anii 1960 și 1980 unii creștini din stat au fost supuși torturii și detenției, deoarece activitatea lor s-a desfășurat pe fondul preocupărilor legate de exploatare și erodarea culturilor tradiționale.” Actul din 1978 interzice „convertirea de la o credință religioasă la alta… prin folosirea forței sau mijloacelor frauduloase” și prevede închisoarea de până la doi ani sau amendă de până la 150$.

Declarația lui Khandu contravine poziției recunoscute a BJP hindus naționalist de a introduce aceste „legi anticonvertire” în statele în care a câștigat puterea. Arunachal Pradesh ar fi primul stat condus de BJP care abrogă astfel de legi.

Henry Gaikwad, cunoscut sub numele de Prem Bhai (sau „fratele iubitor”), din Pune, a botezat mii de credincioși catolici. Pentru că misionarilor le-a fost interzis să intre în stat, când și-a început activitatea în 1981, el a intrat deghizat în tâmplar sau măcelar.

Khandu l-a descris pe acest misionar răposat, a cărui celebrare de comemorare avea loc, ca pe un „frate a iubirii” respectat de toți- animiștii locali, budiști, hinduși și musulmani- datorită armoniei și iubirii pe care a propovăduit-o.
Khandu de asemenea a anunțat că fundația familiei sale v-a dona 1 milion de rupii pentru a dezvolta centrul medical și școala care au fost construite lângă mormântul misionarului.

Prem Bhai a fost numit „Apostolul din Arunachal” și a jucat un rol crucial în răspândirea creștinismului în stat. Conform recensământului din 2011, numărul de creștini s-a dublat în ultimul deceniu și a ajuns la aproape 30 % din populația statului. Creștinii constituie acum cel mai mare grup singur de credință înaintea hindușilor și urmașilor religiilor tribale.

De când BJP-ul lui Narendra Modi a preluat puterea în 2014, a existat o creștere constantă a violenței împotriva minorităților religioase, adesea urmărind acuzații de „convertiri forțate”.

După ce interdicția asupra misionarilor a slăbit neoficial în 1991, Prem Bhai și-a stabilit schitul la Banderdewa. La aceea vreme mii de oameni deveneau creștini, inclusiv politicienii de stat proeminenți.

Tradus de la sursa: www.worldwatchmonitor.org

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button