Abuzul după citirea Coranului în Catedrală solicită investigarea poliției

In Externe, Stiri

Comentarii ofensatoare îndreptate spre clerul de la Catedrala St. Mary din Glasgow, a determinat o investigație a poliției după ce a fost citit Coranul în timpul serviciului de săptămâna trecută.

Poliția scoțiană a confirmat că investighează remarcile de după serviciul de Bobotează unde a fost citit din cartea sfântă islamică, negând că Isus este fiul lui Dumnezeu, aceasta fiind o cheie în doctrina creștină.

„Poliția scoțiană nu v-a tolera nici o formă de criminalitate și încurajează toate comunitățile să continue să lucreze împreună pentru a se asigura că nimeni nu se simte amenințat sau marginalizat”, a declarat un purtător de cuvânt Christian Today. 

Rev Kelvin Holdsworth a invitat la citirea din Madinah pe Javed, un student la drept din Glasgow, la serviciul din 6 ianuarie pentru a sărbătorii Boboteaza. Dar Javed a mers dicolo de pasajul tradus pentru adunare din foia de program, și a inclus versete care neagă în mod explicit că Isus este Fiul lui Dumnezeu- o diferență fundamentală între islamism și creștinism.

Nu este clar dacă Holdsworth a autorizat versetele suplimentare sau dacă nu era conștient că Javed avea să citescă pasajul controversat.

Holdsworth a refuzat să vorbească cu Christian Today.

Catedrala a apărat lecturarea versetului într-o declarație on-line, dar nu a comentat declarația făcută cum că Isus nu a fost  Fiul lui Dumnezeu.

„ Am ascultat cu interes povestea pe care musulmanii o spun anunțării lui Isus in Coran”, s-a spus în declarație.

„ Astfel de lecturi au avut loc de mai multe ori în trecut, în această biserică și în altele și a dus la aprofundarea prieteniei la nivel local, la o mai mare conștientizare a lucrului pe care îl avem în comun, dar și la dialogul cu privire la modurile în care suntem diferiți.”

Catedrala a postat inițial un video pe facebooka lecturii descriind-o ca „un eveniment minunat”. Postarea a fost ștearsă de atunci, dar era așa: „ Congregația a amintit în timpul serviciului că nu doar creștinii aduc onoare lui Isus. Avem alături de noi prieteni din două comunități musulmane locale.”

Un video cu incidentul de pe Youtube a determinat indignare din partea unor anglicani, cu apelarea să renunțe. Video-ul acesta de asemenea a fost șters.

Rev James Paice, un membru marcant al grupului conservator GAFCON din Marea Britanie, a chemat pe Arhiepiscopul de Canterbury să intervină printr-o scrisoare deschisă la Palatul Lambeth.

Acest lucru s-a întâmplat după ce fostul episcop din Rochester, Michael Nazir-Ali, de asemenea a chemat la acțiune.

„ Autoritățile Bisericii Episcopale din Scoția ar trebui să repudieze imediat această invitație imprudentă”, a spus el într-o declarație.

Rev Peter Ould, un anglican conservator din Canterbury , a scris într-un post pe blog: „ Este un lucru să împărtășești exemple din Scripturile musulmane într-un context în afara serviciului divin, și este un alt lucru să le incorporezi în mod specific în liturghia Anglicană”.

Madinah Javed a fost contactat pentru comentarii.

sursa: www.christiantoday.com

You may also read!

Agenda ABC 2018

Avem bucuria de a vă anunța că este disponibilă Agenda ABC 2018! Tema acestui an este „comUNITATE”, iar citatele și

Read More...

Liderii creștini l-au avertizat pe Trump cu privire la recunoașterea Ierusalimului ca și capitală a Israelului

Conducătorii creștini din interiorul și din exteriorul Ierusalimului au fost printre cei care l-au avertizat pe președintele Donald Trump

Read More...

Ajuta cu alimente de Sarbatori 60 de batrani ai strazii

Intreaga activitate se defasoara cu ajutorul donatiilor si sponsorizarilor, atat in bani dar mai ales cu alimente. Nu este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro