Abuzul după citirea Coranului în Catedrală solicită investigarea poliției

In Externe, Stiri

Comentarii ofensatoare îndreptate spre clerul de la Catedrala St. Mary din Glasgow, a determinat o investigație a poliției după ce a fost citit Coranul în timpul serviciului de săptămâna trecută.

Poliția scoțiană a confirmat că investighează remarcile de după serviciul de Bobotează unde a fost citit din cartea sfântă islamică, negând că Isus este fiul lui Dumnezeu, aceasta fiind o cheie în doctrina creștină.

„Poliția scoțiană nu v-a tolera nici o formă de criminalitate și încurajează toate comunitățile să continue să lucreze împreună pentru a se asigura că nimeni nu se simte amenințat sau marginalizat”, a declarat un purtător de cuvânt Christian Today. 

Rev Kelvin Holdsworth a invitat la citirea din Madinah pe Javed, un student la drept din Glasgow, la serviciul din 6 ianuarie pentru a sărbătorii Boboteaza. Dar Javed a mers dicolo de pasajul tradus pentru adunare din foia de program, și a inclus versete care neagă în mod explicit că Isus este Fiul lui Dumnezeu- o diferență fundamentală între islamism și creștinism.

Nu este clar dacă Holdsworth a autorizat versetele suplimentare sau dacă nu era conștient că Javed avea să citescă pasajul controversat.

Holdsworth a refuzat să vorbească cu Christian Today.

Catedrala a apărat lecturarea versetului într-o declarație on-line, dar nu a comentat declarația făcută cum că Isus nu a fost  Fiul lui Dumnezeu.

„ Am ascultat cu interes povestea pe care musulmanii o spun anunțării lui Isus in Coran”, s-a spus în declarație.

„ Astfel de lecturi au avut loc de mai multe ori în trecut, în această biserică și în altele și a dus la aprofundarea prieteniei la nivel local, la o mai mare conștientizare a lucrului pe care îl avem în comun, dar și la dialogul cu privire la modurile în care suntem diferiți.”

Catedrala a postat inițial un video pe facebooka lecturii descriind-o ca „un eveniment minunat”. Postarea a fost ștearsă de atunci, dar era așa: „ Congregația a amintit în timpul serviciului că nu doar creștinii aduc onoare lui Isus. Avem alături de noi prieteni din două comunități musulmane locale.”

Un video cu incidentul de pe Youtube a determinat indignare din partea unor anglicani, cu apelarea să renunțe. Video-ul acesta de asemenea a fost șters.

Rev James Paice, un membru marcant al grupului conservator GAFCON din Marea Britanie, a chemat pe Arhiepiscopul de Canterbury să intervină printr-o scrisoare deschisă la Palatul Lambeth.

Acest lucru s-a întâmplat după ce fostul episcop din Rochester, Michael Nazir-Ali, de asemenea a chemat la acțiune.

„ Autoritățile Bisericii Episcopale din Scoția ar trebui să repudieze imediat această invitație imprudentă”, a spus el într-o declarație.

Rev Peter Ould, un anglican conservator din Canterbury , a scris într-un post pe blog: „ Este un lucru să împărtășești exemple din Scripturile musulmane într-un context în afara serviciului divin, și este un alt lucru să le incorporezi în mod specific în liturghia Anglicană”.

Madinah Javed a fost contactat pentru comentarii.

sursa: www.christiantoday.com

elefant.ro

You may also read!

Spre marginile pământului – familia Dubei

…„Lăudați pe Domnul, toate Neamurile; slăviți-L, toate noroadele.”  Romani 15:11 Începutul anului a fost dedicat pentru a reflecta la trecut

Read More...

Guvernul Algeriei criticat pentru amenzile grele din cauza transportului Bibliilor

Guvernul Algeriei a fost din nou criticat pentru presupusa discriminare împotriva minorității creștine, de această dată datorită acordării unor

Read More...

Familia Cuceuan: Jurnal de misiune, martie 2018

Evanghelia vestită Surzilor - Familia Cuceuan Romani 15: 20-21 ”Și am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro