Patru adolescenți etiopieni judecați pentru evanghelizare

In Biserica, Externe, Persecutii, Stiri

etiopiaPatru adolescenți creștini au fost arestați într-un oraș etiopian după ce au distribuit literatură creștină.

Potrivit World Watch Monitor, cei patru: Eden – 15 ani, Gifti și Mihiret amândouă 14 ani, și Deborah – 18 ani au distribuit o carte creștină în limba Amharic, limba principală a Etiopiei, semnată de un autor local, intitulată: Să spunem adevărul în dragoste: Răspunsuri la întrebări de Ahmed Deedat.

Cartea își propune să răspundă la întrebările puse de regretatul savant islamic din Africa de Sud și fostul șef al Centrului Internațional de Propagare Islamică despre credința creștină. Creștinii din Babile, la aproximativ 550 km est de capitala Addis Ababa, au decis să îl distribuie în urma trainingului formării de evanghelizare trans-culturală.

Cu toate acestea musulmanii locali au spus că cartea este o insultă către Islam și în 19 Septembrie un grup a atacat Biserica Protestantă Meserete Kristos (MKC), în Babile, prin distrugerea ușilor și ferestrelor.

Oficialii orașului au stabilit o întâlnire a doua zi cu liderii religioși, la care  ambele părți MKC și de asemenea Biserica Full Gospel locală (FGC) păreau că și-au cerut scuze pentru distribuirea cărții, de care s-au distanțat.

La o întâlnire publică mai largă din acea zi, oficialii orașului au criticat „unele elemente” care au dorit să „incite altercații religioase” și au avertizat că vor lua măsuri suplimentare împotriva unor astfel de „instigatori”. Biserica Full Gospel a fost de asemenea atacată și liderul bisericii MKC a fost amenințat.

Cele patru fete au avut mai multe apariții în instanță și cazul lor a fost acum transferat la o instanță superioară din orașul Harar.

Potrivit lui World Watch Monitor există o îngrijorare față de bunăstarea lor; Eden a suferit o bătaie în prima ei noapte în închisoare. Cu toate acestea, sursa aceasteia, care le-a vizitat în închisoare, a spus că credința lor este nezguduită. Eden a aspus: „Aceasta (suferința) este o onoare pentru noi. Ar trebui să ne așteptăm la persecuții. Nu ne temem. Cântăm și ne rugam aici în închisoare.” Deborah a spus: „Este o onoare să fii închis pentru Împărăția lui Dumnezeu”.

În timp ce Etiopia spune că garantează libertatea religioasă, creștinii evanghelici se confruntă cu discriminare și hărțuire.

Tradus şi adaptat de Alexandra Grunzac pentru Total Schimbat

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro