Meditatii

Masca creştinismului?

the_maskA fost odată un om muncitor la ţară. Zi de zi se ocupa ba de munca câmpului ba de lucrurile caznice. Într-o zi acesta, în timp ce tăia lemnele se accidentase la mână dar pentru că se hotărâse să termine cât de repede tăiatul lemnelor a evitat durerea, a luat o cârpă la îndemână şi a înfăşurat-o pe mână iar peste puţin timp a şi uitat de accident. Următoarea zi se întâlnise pe stradă cu o vecină care îi observase mâna umflată.

-Vai vecine, dar ce ai păţit?

-Un mic accident în spatele curţii.

-Ia nişte frunze de limba oii şi sigur îţi va trece!

Acesta acceptase sfatul dar mâna se umflase şi mai mult. În următoarele zile îl sfătuise un vecin si un prieten să încerce să îşi vindece rana cu varză sau cu un ceai de plante. Când omul văzuse că nu îi trece a mers repede la doctor. Când îi vede doctorul mâna îi spune cu seriozitate:

-Aaa! Ştiu ce îţi trebuie. Nişte frunze de limba oii!

Omul se uitase mirat şi îi spuse”Nu! Am încercat şi nu a trecut deloc!”

-Aha, atunci de varză.

-La fel domnule. Tot nu a trecut!

-Ce zici de nişte ceai de plante?

-Domnule, nu! Nu merge deloc! De asta am venit la dumneavoastră.

-Aha! Şi doar acum vi la mine…

Poate povestea pare fără noimă, seacă, fără morală însă exact aşa se întâmplă cu mulţi dintre noi când vine vorba de viaţa spirituală. Avem păcatul, îl repetăm şi totuşi nu alergăm la Vindecătorul care ne şterge păcatul, care ne vindecă şi ne poate da biruinţă pentru poftele lumeşti. E trist… e trist că nu acceptăm tratamentul Doctorului ci ne întoarcem înapoi la compresele noastre, la masca aceea care ne acoperă păcatul însă… nu pentru multă vreme.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button