100 de milioane de creștini din peste 60 de țări sunt persecutați pentru credința lor

In Biserica, Persecutii

christians persecutionÎn jur de 100 de milioane de creștini din peste 60 de țări sunt persecutați pentru credința lor și Korea de Nord este încă cel mai periculos loc în care poți fi creștin, raportează Christian Telegrapf, potrivit lui Dan Wooding, fondatorul ASSIST News Service.

Cifrele sunt cutremurătoare. Open Doors a dezvăluit faptul că, Korea de Nord a condus încă o dată lista World Watch List pentru al 14-lea an consecutiv.

„Kim Jong-Un a continuat să își consolideze puterea, și nici o schimbare sau îmbunățățire nu au fost observate pe parcursul anului trecut ”, a declarat Open Dors.

Korea de Nord rămâne un stat opac și este dificil de înțeles cele mai multe știri care se răspândesc din țară. Aceasta este și mai adevărat când vine vorba de subiecte precum drepturile omului sau situația minorității creștine. Creștinismul nu este văzut doar ca „opiu pentru popor” așa cum este normal pentru statele comuniste, este de asemenea văzută ca profund occidentală și demnă de disprețuit.

„Creștinii încearcă să își ascundă credința pe cât posibil pentru a scăpa de arest sau a fi trimiși în lagărele de muncă unde sunt condiții înfiorătoare. Astfel, credința creștină a unuia rămâne un secret bine protejat, iar cei mai mulți părinți se feresc să spună copiilor lor despre credința creștină pentru a se asigura că nu îi scapă gura să spună ceva dacă sunt întrebați.”

După ce am fost în Korea de Nord, pot da ecou acestor observații. De asemenea am raportat și din Irak, a doua țară de pe lista World Watch List. „Acolo a existat o lungă tradiție a vieții creștine în orașele irakiene precum Bagdad și Mosul,” a relatat Open Doors. „Creștinii au trăit în Irak timp de două milenii, dar în prezent sunt pe cale de dispariție. Irakul a suferit ani de zile de incertitudine structurală, conflict și instabilitate sub un guvern incapabil de a impune respectarea legilor și asigurarea unui minim de securitate.”

Irakul este divizat în două părți, Kurzi semi-autonomi în partea de nord  și în cealaltă mare parte rămasă sunt arabi. Kurzii și arabii au propriile lor limbi și culturi. Cele mai multe dintre resursele de petrol ale Irakului se găsesc în apropierea Kirkuk-ului și Mosul-ului, zonele de graniță dintre regiunea kurdă și arabă, iar acestea sunt printre cele mai violente locuri din Irak. Creștinii sunt prinși aici între  două bătălii diferite: una pentru autonomia tării kurde și una pentru o curățire religioasă a Irakului de grupările teroriste care doresc să facă țara pur islamică. Pe de altă parte, în mijlocul crizei actuale există speranță pe măsură ce apar oportunitățile pentru biserică de a ajunge la refugiați.

A treia pe această listă a este Eritrea, care a intrat în topul World Watch List în 2002, iar în 2004 a sărit în top 20. „Regimul Eritreei este absolut autoritar și intolerant față de absolut orice formă de asociere, de comun acord sau exprimare liberă”, spune Open Doors. „Încercarea guvernuului de a controla toate instituțiile religioase a culminat în destituirea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Eritrean, care a fost pus sub arest la domiciliu din anul 2007. De asemenea, Eritreea a sprijinit în mod constant creșterea și răspândirea islamului radical în conul Africii.”

Open Door relatează că un refugiat Eritrean a spus: „țara a rămas  aproape fără tineri, unii din ei sunt în Centru de Pregătire SAWA, iar alții încearcă să scape de regim prin orice mijloc posibil în timp ce țara a devenit de nelocuiut”. Aceasta este motivul pentru care Robert P. George și Thomas J. Resse din USCIRF întreabă: „ Ar trebui ca cei care urmăresc bilanțul privind încălcările drepturilor omului și libertății religioase să facă o sesizare la Curtea Penală Intermațională de la Haga?”

Am lucrat în domeniul persecuțiilor creștine de mai mulți ani și pot să spun că lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece pentru frații și surorile noastre din întreaga lume, în special de la apariția Statului Islamic  (ISIS) în Orientul Mijlociu și Boko Haram în Nigeria.

Tradus şi adaptat de Alexandra Grunzac

You may also read!

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Germania: 97 de atacuri anti-creștine anul trecut, cel mai mult împotriva refugiaților

Poliția federală germană a înregistrat aproape 100 de atacuri împotriva creștinilor sau a instituțiilor creștine din Germania în 2017,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro