Cariera şi/sau lenea. Tu vara aceasta cu ce te ocupi?

In Meditatii

Asian businessman stepping from office to beachÎn ciuda soarelui arzător care proclamă vacanţa sau concediul, Dumnezeu are ceva să ne spună în această privinţă.

Vacanţă! “Uau! Atâta timp liber de care mă voi bucura. Poate mă voi ruga mai mult dacă am timp liber din plin.” Cu siguranţă ai o listă cu “locuri de vizitat” sau “cele mai tari 10 filme din vara 2016” sau ceva asemănător. Da, cu siguranţă Dumnezeu nu ne împiedică să ne bucurăm dar totuşi…să fie oare vacanţa un timp în care să face ce vrem?

Încă de la început Dumnezeu a setat gena hărniciei în caracterul omului. (vezi Genesa). Această carieră este o alergare neîncetată. Deci practic a ieşi la pensie ar cam fi ceva greşit. Cariera nu este ceva ce alegi, un moft de al tău ci este ceva ce TREBUIE. Chiar şi animalele lucrează din instinct. Totuşi în zilele noastre cariera a devenit o povară şi astfel nivelul de pesimism a crescut, şi nu puţini se sinucid din cauza carierei. Pe lângă povara care o reprezintă cariera pentru unii, alţii ajung să fie robiţi de ea. Da! Cariera, într-un moment sau altul poate deveni un idol. O întâmplare spune că era un tată pe moarte care stătea în pat înconjurat de familia lărgită. Acesta începe să îi privească pe toţi pe rând şi să spună:”Alex e aici, Bogdan, Rahela, Marcus, Ionel, Talida, Maria, şi nepoţii: Aurel, Daliana, Răzvan şi Marian.” Iar mai apoi întreabă “Dar, atunci cine e la prăvălie?”Vedeţi cât de mare impact poate avea cariera în viaţa unui om? Însă cine va stăpâni? Cariera sau credinţa?

Când faci din carieră identitatea ta, când vei avea succes ea te va distruge, chiar şi când nu vei avea succes pentru că te va frămâta gândul “Nu am succes! Nu sunt bun de nimic!” Dar tu poţi să nu faci din carieră un idol pentru că altfel îţi va influenţa credinţa.

Astfel, vacanţa sau concediul e doar un timp liber în care trebuie să lucrezi, nu să leneveşti. Dacă crezi că nu ai ce face şi te plictiseşti poţi face voluntariat, poţi da o mână de ajutor în bucătărie, poţi face o grămadă de lucruri. Doar un singur lucru trebuie să eviţi: lenea!

articol inspirat dintr-o predică

 

elefant.ro

You may also read!

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Germania: 97 de atacuri anti-creștine anul trecut, cel mai mult împotriva refugiaților

Poliția federală germană a înregistrat aproape 100 de atacuri împotriva creștinilor sau a instituțiilor creștine din Germania în 2017,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro