Şapte biserici incendiate în Niger

In Externe, Persecutii

Cel putin sapte biserici au fost incendiate sambata la Niamey de catre manifestanti ostili caricaturii lui Mahomed publicate de saptamanalul francez Charlie Hebdo, iar violentele continuau sa se propage in capitala Nigerului.

61623048AFP, citata de Mediafax, anunta anterior ca trei biserici au fost incendiate si ca Ambasada Frantei si-a indemnat cetatenii “sa evite orice iesire”.

Cele sapte lacasuri de cult – majoritatea biserici evanghelice, dintre care unele functionau in mici vile, fara niciun semn religios distinctiv – au fost incendiate pe malul stang al Niamey, potrivit unei jurnaliste AFP, citata de Mediafax, care a vazut manifestanti indreptandu-se si catre malul drept al capitalei, pe care exista, de asemenea, numeroase biserici.

Numeroase baruri, hoteluri, magazine de bauturi sau diverse magazine apartinand unor nemusulmani sau avand insemne ale unor intreprinderi franceze au fost, de asemenea, distruse.

61623050
“Unii dintre noi am ramas baricadati in casa. Mie nu mi-a fost niciodata in viata mea atat de frica”
, a declarat pentru AFP un mecanic crestin vest-african, baricadat in atelier impreuna cu muncitorii sai, privindu-i prin orificiile unei ferestre pe manifestanti in timp ce jefuiau un chiosc de peste drum.

“Noi, aici, la munca, suntem obligati sa ne inchidem in atelier. Ne este cu adevarat frica. Trebuie ca statul sa puna capat tuturor acestor lucruri. Nu este de bine pentru noi”, a adaugat el.

“Imediat ce au inceput manifestatiile, catre Marea Moschee, am simtit ce se va intampla. Eu le-am spus tuturor angajatilor sa se intoarca acasa”, a declarat Kiéma Soumaïla, administratorul Toulousain, un bar cunoscut din Niamey.

Protestatarii au spart intrarea in local, pe care l-au distrus. “Au incendiat totul, dupa ce au spart tot ceea ce era de sticla in drum”, si-a exprimat el regretul.

Potrivit unei surse din domeniul securitatii, sase grupuri de 200-300 de protestatari au fost numarate, care seamana haosul in Niamey.

Manifestatii spontane – incendierea unor pneuri la intersectii – au loc si la Maradi, un oras situat intre Niamey si Zinder, al doilea cel mai important oras din Niger, unde manifestatii anti-Charlie Hebdo au degenerat, vineri, in revolte, soldate cu patru morti si 45 de raniti.

La Agadez, un oras important din nordul tarii, calmul a revenit in urma unor manifestatii violente care au avut loc vineri si in timpul carora a fost incendiat sediul partidului aflat la putere.

Citeste mai departe pe www.stirileprotv.ro

You may also read!

Arsenie Mocanu – apel umanitar

Arsenie urmeaza sa faca 2 operatii pe creier pentru drenajul apei din creier. Singura lui speranta suntem noi pentru

Read More...

Antonio Popovici – apel umanitar

Viata lui Antonio depinde de un aparat concentrator de oxigen care costa 1.000 de euro. Fara acest aparat Antonio

Read More...

Lucrări în satul Arop – familia Taciuc

Domnul Isus, pe care îl mărturisim prin lucrările pe care le facem, ne-a ajutat în zilele ce au trecut,

Read More...

One commentOn Şapte biserici incendiate în Niger

  • Nenorocitii i-au identificat pe crestini ca vinovati pentru faptele ateilor, desi ateii de la Charlie Hebdo au batjocorit crestinismul chiar mai mult decat islamul,dar ce poti pretinde de la…..

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro