ExternePersecutii

Şapte biserici incendiate în Niger

Cel putin sapte biserici au fost incendiate sambata la Niamey de catre manifestanti ostili caricaturii lui Mahomed publicate de saptamanalul francez Charlie Hebdo, iar violentele continuau sa se propage in capitala Nigerului.

61623048AFP, citata de Mediafax, anunta anterior ca trei biserici au fost incendiate si ca Ambasada Frantei si-a indemnat cetatenii „sa evite orice iesire”.

Cele sapte lacasuri de cult – majoritatea biserici evanghelice, dintre care unele functionau in mici vile, fara niciun semn religios distinctiv – au fost incendiate pe malul stang al Niamey, potrivit unei jurnaliste AFP, citata de Mediafax, care a vazut manifestanti indreptandu-se si catre malul drept al capitalei, pe care exista, de asemenea, numeroase biserici.

Numeroase baruri, hoteluri, magazine de bauturi sau diverse magazine apartinand unor nemusulmani sau avand insemne ale unor intreprinderi franceze au fost, de asemenea, distruse.

61623050
„Unii dintre noi am ramas baricadati in casa. Mie nu mi-a fost niciodata in viata mea atat de frica”
, a declarat pentru AFP un mecanic crestin vest-african, baricadat in atelier impreuna cu muncitorii sai, privindu-i prin orificiile unei ferestre pe manifestanti in timp ce jefuiau un chiosc de peste drum.

„Noi, aici, la munca, suntem obligati sa ne inchidem in atelier. Ne este cu adevarat frica. Trebuie ca statul sa puna capat tuturor acestor lucruri. Nu este de bine pentru noi”, a adaugat el.

„Imediat ce au inceput manifestatiile, catre Marea Moschee, am simtit ce se va intampla. Eu le-am spus tuturor angajatilor sa se intoarca acasa”, a declarat Kiéma Soumaïla, administratorul Toulousain, un bar cunoscut din Niamey.

Protestatarii au spart intrarea in local, pe care l-au distrus. „Au incendiat totul, dupa ce au spart tot ceea ce era de sticla in drum”, si-a exprimat el regretul.

Potrivit unei surse din domeniul securitatii, sase grupuri de 200-300 de protestatari au fost numarate, care seamana haosul in Niamey.

Manifestatii spontane – incendierea unor pneuri la intersectii – au loc si la Maradi, un oras situat intre Niamey si Zinder, al doilea cel mai important oras din Niger, unde manifestatii anti-Charlie Hebdo au degenerat, vineri, in revolte, soldate cu patru morti si 45 de raniti.

La Agadez, un oras important din nordul tarii, calmul a revenit in urma unor manifestatii violente care au avut loc vineri si in timpul carora a fost incendiat sediul partidului aflat la putere.

Citeste mai departe pe www.stirileprotv.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Nenorocitii i-au identificat pe crestini ca vinovati pentru faptele ateilor, desi ateii de la Charlie Hebdo au batjocorit crestinismul chiar mai mult decat islamul,dar ce poti pretinde de la…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button